Gündem:
DENİZCİLERDEN HABER YOK

DENİZCİLERDEN HABER YOK

Gine açıklarında M/V Mozart isimli gemi, dün silahlı Nijeryakorsanlar tarafından rehin alındı. İlk belirlemelere göre 19 kişilik mürettebattan 1’i hayatını kaybetti, 15 kişi de kaçırıldı. Korsanların kaçırdığı gemicilerden kimliği belli olanlar şunlar: Mustafa Kaya, Halil Gülçür, Hamza Orhan, Ünsal Dilsiz, İlyas Baş, Mustafa Benklioğlu, Gökhan Burhan.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Korsan saldırısına uğrayan gemimiz saat 11.00’da Gabon’un Gentil Limanı’na demirlemiştir” dedi. Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız “Kaçırılan 15 Türk denizci hakkında elimizde bir bilgi yok” dedi. Öldürülen mürettebatın Azerbaycan vatandaşı olduğu öğrenildi.

Rizeli gemicilerden Ünsal Dilsiz'in eşi Nesrin Dilsiz, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklama ile eşinin kaçırıldığını duyurdu. Korku içerisinde olduklarını dile getiren Nesrin Dilsiz paylaşımında, “Ben Ünsal Dilsiz'in eşiyim. Şu anda bu gördünüz gemide çalışan eşim ve oradaki çalışan 15 kişi korsanlar tarafından kaçırıldı. Allah rızası için ne olur dualarınızı edin. Bana, oğluna ve sevdiklerine gelsin ve hepsi ailesine kavuşsun. Çok kötü bir durumdayız. Korku içindeyiz, Allah'ım kötü haber verme. Ne olursunuz dua edin” ifadelerini kullandı.

KAPTANIN KARDEŞİ KONUŞTU

Geminin birinci kaptanı Mustafa Kaya'nın kardeşi Barış Ulaş Kaya, “Yaklaşık 1.5 aydır görev yapıyordu. Firma yetkilileri arayıp durumu izah ettiler. Takiplerinde olduğunu söylediler. Biz devlet yetkililerine güveniyoruz. Sağ olsunlar, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku