Gündem:
DEPREM KORKUTTU
DEPREM KORKUTTU

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezine göre Depremin büyüklüğü 6.4

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, Yunanistan Kamariotissa Adası merkezli depremin büyüklüğünü 6.4 olarak duyurdu.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gökçeada'nın batısında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Deprem İstanbul ve çevresi ile Antalya ve çevresi ile Bursa'dan da hissedildi.

Depremin hemen ardından İstanbul'da bazı cep telefonu şebekeleri arama yapmadı. Yakınlarını cep telefonlarından aramak isteyen vatandaşlar zorluk yaşadı.

AFAD'A GÖRE 15 SARSINTI MEYDANA GELDİ


- Saat: 12.25, Büyüklük: 6.5, Merkez üssü: Ege Denizi

- Saat 12:31, Büyüklük: 5.3, Merkez üssü: Saros Körfezi

- Saat: 12.33- Büyüklük: 4.4, Merkez üssü: Saros Körfezi

- Saat: 12.40, Büyüklük: 3.8, Merkez üssü: Semadirek açıkları

- Saat: 12.42, Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Eceabat açıkları

- Saat: 12.48, Büyüklük: 3.1, Merkez üssü: Çanakkale Boğazı

- Saat: 12.48, Büyüklük: 3.6, Merkez üssü: Ege Denizi

- Saat: 12.54, Büyüklük: 3.5, Merkez üssü: Gökçeada açıkları

- Saat: 13.05, Büyüklük: 3.3, Merkez üssü: Gökçeada açıkları

- Saat: 13.05, Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Saros Körfezi

- Saat: 13.05, Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Gökçeada açıkları

- Saat: 13.05- Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Saros Körfezi

- Saat: 13.11, Büyüklük: 4.6, Merkez üssü: Eceabat açıkları

- Saat: 13.18, Büyüklük: 3.3, Merkez üssü: Gökçeada açıkları

- Saat: 13.35, Büyüklük: 4.3, Merkez üssü: Eceabat açıkları

ÇANAKKALE VALİSİ: "CAN KAYBI YOK"

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, depremin 22 saniye kadar sürdüğünü ve ilde panik yarattığını söyledi. Vali Çınar, "Kaymakamlarla görüşmelerimiz yaptık. Kriz merkezi oluşturduk. Bütün bilgiler dahilinde can ve mal kaybı olmadığına yönelik bir durum var. Fakat bu deprem halidir, çürük ve dayanıksız yapılarda hasar meydana gelecektir. Birkaç vatandaşımızın panik yaparak atladığı için yaralananlar var. Kırıkları var. Kontrollerimiz hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Hava güzel ve insanlar dışarıdaydı. Acil bir durum yok. Panik havası da dağılacaktır. İnşallah can mal kaybı haberleri de gelmez" dedi.

ÇANAKKALE'DE BİNALARDA ÇATLAKLAR VAR

Gökçeada açıklarında meydana gelen depremde Gökçeada'da özellikle eski Rum evlerinde çatlak ve çatılarında göçmeler meydana geldiği öğrenildi. Bazı vatandaşların hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
Çanakkale merkezde bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremin paniğiyle kendilerini dışarıya atanlardan yaralananlar olduğu, 15 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Çanakkale merkezde ilk belirlemeye göre yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi almak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı.
Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi. Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi.

GÖKÇEADA'DA KISMEN YIKILAN BİNALAR VAR

Çanakkale Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri olan Gökçada'nın Belediye Başkanı Ünal Çetin, adada kısmın yıkılan, zarar gören evler bulunduğunu, ancak can kaybı olmadığını söyledi. Başkan Çetin, "Münferit yaralanmalar var. İlk müdahaleler yapıldı. Yıkılan zarar gören evlerimiz var. Bu akşam itibarıyla kalınmasında sakınca görülen evler için önlem alıyoruz. Yaralılardan hayati tehlikesi olan yok. Şu an insanlarımız sokaklarda ve tedirgin" dedi.

ATLAYANLAR YARALANDI

Deprem sırasında paniğe kapılıp baygınlık geçiren ve pencerelerden atladıkları gerekçesiyle Çanakkale'de 30'a yakın kişi, Şarköy’de 5, Tekirdağ’da 4, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de 4 kişi yaralandı. Edirne'de inşaatın altında depreme yakalanan 1 kişi de başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı.

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde Huzurevi'nun duvarlarında da çatlaklar oluştu. Ayrıca Tekirdağ Selimiye Camii'nin minaresinin alem kısmı da yıkıldı.

Yalova'da da deprem sırasında dershanede bulunan ve kendini dışarı atan bazı öğrenciler baygınlık geçirince, kendilerine öğretmenleri müdahale etti. Yalovalılar depremin korkusu nedeniyle uzun süre ev ve işyerlerine giremediler.

DEPREM, KEŞAN’DA DA PANİK YARATTI 

Deprem Edirne’nin Keşan İlçesi’nde de hissedildi. 
Deprem esnasında vatandaşlar panikle kendilerini sokağa attı. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla yakınlarını aramak isterken, bazıları ise korkudan gözyaşlarına boğuldu. Polis ekipleri şehir genelinde yaptıkları araştırmada herhangi bir can ve mal kaybının bulunmadığını bildirdi. 

DEPREM BANDIRMA'DA KORKUTTU

Deprem, Balıkesir'in Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas ve Marmara İlçesi'nde hissedildi. Sarsıntı ile bir çok vatandaş sokağa çıkmak zorunda kaldı. Sarsıntı yüzünden cep telefonları hatları kesilince, ilçe sakinlerin uzun süre yakınlarına ulaşmadı.

DEPREM BURSA'DA KORKU VE PANİK YARATTI 

Deprem, Bursa ve ilçelerinde hissedildi. Deprem nedeniyle sokağa çıkan vatandaşlar, uzun süre ev ve işyerlerine giremediler.
Meydana gelen deprem, korku v epaniğe neden oldu. Bursa ve ilçelerinde hissedilen deprem nedeniyle sokağa kaçan vatandaşlar, uzun süre ev ve işyerlerine giremediler. Baygınlık geçiren bir çok kişi hastanelere kaldırılırken, hatların kesilmesi sonucu cep telefon görüşmneleri uzun süre yapılamadı.

Güvenlik birimleri deprem nedeniyle şu ana kadar her hangi bir can kaybının yaşanmadığını duyurdu.

YALOVA'DA DA DEPREM ÖĞRENCİLERİ BAYILTTI

Deprem, Yalova'da korku ve paniğe neden oldu. Deprem sırasında dershane de bulunan ve kendini dışarı atan bazı öğrenciler baygınlık geçirince kendilerine öğretmenleri müdahale etti.
17 Ağustos depreminde, 2 bin 504 kişinin öldüğü, 4 bin 505 kişinin yaralandığı, 33 bin 718 konut ve iş yerinin hasar gördüğü Yalova'da korku ve paniğe neden oldu. Depremi hisseden Yalovalılar, kendilerini dışarı attılar. Sarsıntı en fazla dershanelerde eğitim gören öğrencileri etkiledi. Dışarı çıkan bazı öğrenciler baygınlık geçirince kendilerine öğretmenleri ve vatandaşlar müdahale etti. Yalovalılar depremin korkusu nedeniyle uzun süre ev ve işyerlerine giremediler.
Yalova Emniyet Müdürlüğü sarsıntıda her hangi bir can kaybının yaşanmadığını açıkladı.

DEPREM HEYECAN YARATTI

Deprem Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te de hissedildi.

Eskişehir'de deprem panik ve heyacana neden oldu. Çok sıyada kişi ev ve işlerlerini terk ederek sokağa çıktı. Vatandaşlar uzun süre içeriye girmedi. Kütahya ve Bilecik'te de deprem heyecan yarattı. Bu iki kentte depremin ardından sokağa çıkanlar cep telefonlarıyla yakılarını arayıp iyi olup olmadıklarını öğrenmeye çalıştı.
Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te deprem nedeniyle şuana kadar can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

DEPREM KOCAELİ'DE DE HİSSEDİLDİ

İzmit kent merkezinde özellikle yüksek binalarda daha şiddetli hissedilen deprem nederniyle vatandaşlar korku içinde dışarı kaçtı.
İzmit kent merkezinde bulunan dersanelerdeki öğrenciler de panik içinde dışarı kaçarken, uzun süre içeriye girmediler. deprem nedeniyle birçok vatandaş da korkudan ev ve işyerlerine girmiyor.

AFAD'TAN AÇIKLAMA 

24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Ege Denizi Çanakkale'nin 90 km. açıklarında bir deprem meydana gelmiştir. 

AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden alınan verilere göre saat 12.25' de meydana gelen, merkez üssü Ege Denizi Çanakkale'nin 90 km. açıkları olan depremin büyüklüğü Mw=6.5, şiddeti 7 ve derinliği 11.21 km. olarak gerçekleşmiştir. 

Depreme en yakın yerleşim yeri Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi Uğurlu Köyü'dür ve merkez üsse uzaklığı 34.71. km. dir.

Başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerinin büyük bir bölümünde şiddetli şekilde hissedilen depremde alınan ilk bilgilere göre Edirne ve Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde bazı evlerin çatılarında hasar meydana gelmiştir. 

Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM'dan alınan ilk bilgilere göre deprem sonrası panikle balkondan atlayan bazı vatandaşlarımızda ufak çapta yaralanmalar meydana gelmiştir.

Söz konusu deprem sonrası büyüklükleri 3 ile 5.3 arasında değişen onlarca artçık şok yaşanmıştır. Bu artçı şoklar arasında büyüklüğü 5.3 ve 4.4, merkez üssü Saros körfezi yine büyüklüğü 4.6, merkez üssü Çanakkale Eceabat olan üç artçı depremde bulunmaktadır. 


DHA
Anahtar Kelimeler
DEPREM KORKUTTU
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku