Gündem:
DERİK'te ASKERE ve POLİSE PKK SALDIRISI

DERİK'te ASKERE ve POLİSE PKK SALDIRISI

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Denktaş Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler, karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askeri araç geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 
2 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz de yaralandı.

Saldırı, Mardin'in Derik İlçesi'ne yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Denktaş ile Alibey köyleri arasında bugün saat 15.10'da meydana geldi. PKK'lılar, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğunun bildirilmesi üzerine, bölgeye ambulanslar ile takviye askerler sevk edildi.

Bölgede saldırıya tanık olan köylüler, patlamanın ardından silah sesleri duyduklarını söyledi. 

YARALI ASKERLER ŞANLIURFA'DA TEDAVİ GÖRECEK

Mardin'in Derik İlçesi'nde, askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 3 asker, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne getirildi. Viranşehir Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan askerler, daha sonra Şanlıurfa'ya sevk edildi. Yaralı askerlerin sevk edilmesi sırasında hastane ve çevresinde polis ve askerler yoğun önlem aldı.

DERİK'TE İKİNCİ SALDIRI POLİSE: 3 YARALI

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lıların askeri aracın geçişi sırasında tuzakladığı patlayıcı infilak ettirerek düzenlediği ve 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı saldırının ardından teröristler bu kez polisi hedef aldı.

Askere düzenlenen saldırının ardından bölgeye takviye gittikten sonra ilçeye dönen zırhlı polis aracına Derik Ilıcı Köyü'nün 5'inci kilometresinde bombalı saldırı düzenlendi. PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda ilk bilgilere göre 3 polis yaralandı. Yaralı polisler Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumlarının hafif olduğu öğrenildi. Bu bölgede de teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği tarafından PKK'lıların Denktaş Mahallesi yakınlarında 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı saldırıyla ilgili yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"29 Haziran 2016 günü saat 15:10 sıralarında Derik ilçemiz Denktaş Mahallesi yol ayrımında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen el yapımı patlayıcı saldırısı neticesinde, Kızıltepe Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timinden 2 kahraman personelimiz olay yerinde şehit düşmüş, 3 personelimizde yaralanmıştır. Yaralı personellerimizden biri ağır yaralı olarak Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, diğer iki personelimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayı gerçekleştiren Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışmalara süratle başlanmıştır. Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar dileriz."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku