Gündem:
DESTİCİ 'EVET' DEDİ
DESTİCİ 'EVET' DEDİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifine “Evet” deme kararı aldığını açıkladı. “Partimiz hükümet sistemi değişikliğinin dışında kalmama kararı almıştır” diyen Destici, “Referandumda ‘Evet’ diyeceğiz” ifadesini kullandı. 7 Haziran seçimine Saadet Partisi çatısı altında giren BBP, 1 Kasım seçiminde 253 bin 204 oy alarak yüzde 0,53 oy oranına ulaşmıştı.

DESTİCİ ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Saray’da bir görüşme gerçekleştirmiş, 90 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının ‘Referandum konusu açıldı mı?’ sorusunu cevaplayan Destici “Ülkemizi ilgilendiren temel gündem maddelerinin tamamı konuşuldu, gündeme geldi. Kendisi bu konuda çok anlayışlı ve gerçekten bizim açımızdan da faydalı bir görüşme oldu. İnşallah dediğim gibi ülkemiz için, milletimiz için uğraşıyoruz. Ülkemiz için ve milletimiz için en iyisi ne ise o olsun istiyoruz” demişti.

"TEK ADAM SİSTEMİ İNŞA EDİLİYOR"

BBP YİK Üyesi Hakkı Öznur ise, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” demişti. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur yaptığı basın açıklamasında, “Bu sistemle Tek parti ‘tek adam' sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” diyerek ‘hayır’ sinyali vermişti. Öznur’un bu açıklaması Ankara kulislerinde BBP ‘hayır oyu verecek’ olarak algılanmıştı.Kaynak: Destici referandum kararını açıkladı 


Haber Habere
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku