Gündem:
DEVRİMCİ YOL NASUH MİTAP'I UĞURLADI
DEVRİMCİ YOL NASUH MİTAP'I UĞURLADI

Devrimci Yol "Nasuh Abi"sini uğurladı

Kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren, 70’li yıllardaki sol-sosyalist akımın en önemli hareketlerinden Devrimci Yol’un kurucularından Nasuh Mitap için ilk tören Gaziosmanpaşa'da yapıldı. Mitap'ın cenazesi hayatını kaybettiği Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden alınarak Gaziosmanpaşa Meydanı'na götürüldü. Kırklareli Belediyesi'ne ait cenaze arabasına konulan Mitap'ın tabutuna Dev-Yol Bayrağı sarıldı. Yürüyüş kortejinin başında Nasuh Mitap'ın oğlu ve kızı yer aldı. Burada Nasuh Mitap için anma töreni düzenlendi. Tören için yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Törene, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş gibi isimler katıldı.

DEMİRTAŞ, EMEK MÜCADELESİ ZORUNLU

Türkiye'de halen ciddi bir emek sömürüsü olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, " Nasuh abiyi bugün yolcu ederken halen 18 emekçinin cenazelerine ulaşılamadı. Emek mücadelesinin ne kadar zorunlu olduğunu bugünkü Türkiye şartlarına bakarak anlayabiliriz .Birileri lüks saraylarda yaşamayı tercih ederken, birileri de yoksulun emekçinin hakkı hukuku için Devrimciliği seçiyor" diye konuştu.

ÖNDER, CEZAEVİ ARKADAŞI MİTAP'I ANLATTI

12 Eylül Askeri Darbesinin ardından Nasuh Mitap'la Mamak Cezaevi'nde birlikte yattıklarını söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, "Nasuh abi 12 Eylül zulmünü, onun faşist uygulamalarını başına çalan bir Devrimci ağabeyimizdi" dedi. Mitap ile bir anısını da anlatan Önder," Cezaevinde hiç unutmadığım bir anımı anlatmak istiyorum. 12 Eylül Cuntası, Emin Çölaşan'ı cezaevinde işkence olmadığı yalanını haberleştirmek için Mamak'a göndermişti. Nasuh abi Emin Çölaşan'ın karşısına çıkıp, Burada işkence yok yalanını yüzüne vurmuştu" diye konuştu.

KIRKLARELİ'NDE TOPRAĞA VERİLİYOR

Anma töreninin ardından kalabalık bir süre yürüyüp cenazeyi Kırklareli'ne uğurladı. Nasuh Mitap'ın cenazesinin, Memleketi Kırklareli'nde ikindi namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilmesi planlandı.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku