Gündem:
DİKKAAAAT..!

DİKKAAAAT..!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Muğla ile Aydın'daki yollarda, yaban hayvanlarının geçiş alanlarına tabelalar yerleştirdi. Bugüne kadar sadece karaca figürü kullanılan tabelalar değiştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın illerinde, başta korunan alanlar olmak üzere bölge genelindeki önemli yaban hayatı habitatlarında tabela çalışması yapıldı. Yaban hayvanlarının geçiş alanlarındaki yol kenarlarına, ikaz ve bilgilendirme tabelaları yerleştirildi.



Karayollarında bugüne kadar yaban hayvanlarıyla ilgili ikaz tabelalarında, standart karaca sembolü kullanılıyordu. Yeni tabelalarda, alana ve yaban hayvanı türüne yönelik semboller kullanıldı. 'Yaban Hayvanı Çıkabilir' yazısı yerine 'Tilki Geçiş Alanı', 'Oklu Kirpi Geçiş Alanı', 'Yaban Keçisi Geçiş Alanı' gibi yazılar yer alıyor. Manisa ve İzmir ilerinde de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

UYGUN PEYZAJ ÇALIŞMALARI DA YAPILACAK

Konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü personeliyle yapılan çalışmalar sonucu bilgilendirme tabelalarında, kullanılacağı alana ve yaban hayvanı türüne yönelik semboller kullanılarak yeni tabelalar hazırlanmış ve bu tabelalar, Muğla ve Aydın illerimizde belirlenen alanlara, karayolları ekipleriyle birlikte yerleştirilmiştir. Bundan sonraki aşamada ise karayollarında mevcut bulunan menfezleri hangi hayvan türlerinin kullandığı ve toplam geçiş sayıları belirlenerek, uygun peyzaj çalışmasıyla daha etkin kullanılır hale getirilmesinin sağlanması çalışmasının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku