Gündem:
DİKKAT! SAĞANAK YAĞIŞ!
DİKKAT! SAĞANAK YAĞIŞ!

Meteoroloji'den yağışlı hava uyarısı (Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?)

Yaz sıcaklarını unutturan yağışlı hava, her geçen gün etkisini arttırıyor. Peki ama hava durumu nasıl olacak? Yağışlar ne kadar sürecek? Meteoroloji, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerinde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Az önce ise ikinci uyarı geldi: İstanbul Anadolu Yakası ile Boğaz çevresinde görülecek kuvvetli yağışlara dikkat.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Muğla, Kırşehir, Aksaray, Sivas, Trabzon, Rize, Artvin ve Elazığ çevreleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN İKİNCİ UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul radarından alınan son görüntülere göre; İstanbul’un kuzeydoğusunda bulunan ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan bulut kütlesinin İstanbul Anadolu Yakası ile Boğaz çevresinde kuvvetli yağış, lokal dolu ve yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgarlara sebep olmasının beklendiğini ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

SAĞANAK BAŞLADI

İstanbul'da öğle saatlerinde itibaren sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Aniden bastıran yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yollarda biriken su nedeniyle sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı Karadeniz'in batısı, Kocaeli, Sakarya ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Uzmanlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 dereceği artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
İzmir: Parçalı, iç kesimleri öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu 27
Adana: Parçalı ve az bulutlu 29
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 22
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
Erzurum: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku