Gündem:
DİYARBAKIR'DA BOMBALI SALDIRI
DİYARBAKIR'DA BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır'da dün gece İHYA-DER'e el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmesinin ardından dernek üyeleri taş ve sopalarla saldırıdan sorumlu tuttukları Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne saldırdı. Yaşanan kavgada 4 kişi yaralandı. Polis, üzerinde pala bulunan bir kişiyi güçlükle sakinleştirirken, 5 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) şubesinin bulunduğu sokağa kimliği belirsiz kişiler tarafından el yapımı parça ve basınç tesirli bomba atıldı.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, dernek üyeleri saldırının kendilerine yönelik yapıldığını belirterek, dışarıya çıkarak protesto gösterisinde bulundu. Göstericiler daha sonra aynı semte bulunan Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne giderek buradakilere taş ve sopalarla saldırıda bulundu.

İki grup arasında çıkan kavgaya polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.
Olaylarda 4 kişi yaralanırken 2 araçta hasar meydana geldi.

Polis, iki grubu dağıtırken, bir süre sonra İHYA-Der üyeleri yeniden toplanması üzerine polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Dağılmayan grubu polis yine gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Grup arasında bulunan göstericileri yakalamaya çalışan polise, bu sırada bir kişi gömleğinin altından çıkardığı palayla saldırmaya çalışırken, etkisiz hale getirildi. Şüpheli bir aracı durdurmak isteyen polisten kaçan aracın sürücüsü üzerindeki tabancayı attığı sırada yakalandı. Sabah saatlerine kadar süren olayın ardından polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İHYA-DER'e el yapımı parça ve basınç tesirli bombalı saldırı gerçekleştiğini dernek içindeki şahısların da Şehitlik Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne yönelik saldırı eylemi gerçekleştirdiğini ve güvenlik güçlerinin anında olaylara müdahale ettiğini belirtti. Açıklamada, iki karşıt grup arasında çıkan olaylarda 4 şahsın çeşitli yerlerinde yaralandığı, 2 araçta maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Karşıt grupların toplanarak karşı karşıya gelme çabaları gece yarısına kadar sürmüş 18.07.2014 tarihi saat 00.30 sıralarında karşıt grupların tekrar toplanarak olay çıkarmaya yönelik tavırlar sergilemeleri ve yapılan uyarılara rağmen dağılmamaları üzerine orantılı olarak yapılan müdahale neticesinde 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen bir araç içerisinde bulunan 4 şahıstan 3'ü kaçarak izlerini kaybettirmiş, araç sürücüsü olan 1 şahıs üzerinde bulunan silahı attığı esnada yakalanarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu olaylar sonrasında, 1 adet 9 mm çapında Baretta marka silah, 1 adet pala tabir edilen kesici alet, 2 adet sopa elde edilmiştir. Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve benzer olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla güvenlik tedbirleri sürdürülmektedir."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku