Gündem:
DÜNYA MİLLETLERİ SAM AMCA'DAN BÜYÜKTÜR
KENNEDY BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE PROTESTO EDİLDİ
"ÜNİVERSİTENİN KAPISI İŞGALCİLERE KAPALI"

DÜNYA MİLLETLERİ SAM AMCA'DAN BÜYÜKTÜR

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Yönetim Merkezi ve Kurumsal İlişkiler Enstitüsü işbirliğiyle 3 Aralık tarihinde ‘Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi’ zirvesi düzenlendi. Zirvenin konuşmacılarından biri, George W.Bush ve Barack Obama’nın danışmanlarından, ABD Senatörü Mark Kennedy idi. Kennedy’nin gelişini üzerine etkinliğin yapıldığı salonun önünde ve içinde protesto gösterileri düzenlendi.




Güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek, etkinliğe davetli olan üniversite öğrencileri salona alınmadı. Öğrencilere etkinliği sosyal medyadan takip etmeleri söylendi.

TGB’den Pankartlı Cevap: İşgal, Katliam, Sömürü; İtibarınızla Övünün!

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, İtibar Yönetimi Zirvesinin yapıldığı Albert Long Hall binası büyük toplantı salonu önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklama sırasında sık sık  ‘Katil ABD Ortadoğu’dan Defol’, ‘Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi’, ‘Üniversiteler Bizimdir, Bizimle Özgürleşecek’ , ‘Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler’ sloganları atıldı.

TGBliler salonun etrafına; ‘Invasion, Massacre, Exploitation; Proud Your Reputation’ (İşgal, katliam, sömürü; itibarınızla övünün) pankartları astılar.

TGB adına açıklamayı İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Işıkgün Akfırat yaptı. Akfırat; ABDnin dünyanın en büyük terör örgütü olduğunu söyleyerek üniversitelerde işgalcilere izin vermeyeceklerini belirtti.




Açıklamanın tam metni ise şöyle;

‘‘Bugün okulumuzda sözümona bir misafirimiz vardı. Bu misafir okulumuzda düzenlenen İtibar Yönetimi Zirvesi adlı etkinlikte konuşmacı olmak üzere davetliydi. İşte o pek itibarlı misafirimiz ABD başkanları G.W. Bush ve Obama'nın danışmanlığını yapmış olan Mark Kennedy'den başkası değildi.

Görev süreleri boyunca Afganistan ve Irak'ı işgal etmiş, Büyük Ortadoğu Projesi şiarıyla Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da onlarca ülkede iç savaş kışkırtmış, Filistin'de koca bir halka hapishane hayatı yaşatan İsrail'in hamiliğini yapmış politikaların mimarlarından biri bugün Boğaziçi Üniversitesi'ndeydi.

En gür sesimizle haykırıyoruz: üniversitelerde katillere, işgalcilere, sömürücülere rahat vermeyiz. ABD'nin eli kanlı politikacılarının Türkiye'nin üniversitelerinde caka satmalarına izin vermeyiz. Nasıl bundan birkaç hafta önce G20 zirvesi için ülkemize gelen Obama ve suç ortaklarının karşılarına dikildiysek, Türkiye'nin tüm üniversitelerinde yine karşılarına dikiliriz.

ABD dünyanın en büyük terör örgütüdür. Hem doğrudan işlediği suçlar ve gerçekleştirdiği katliamlar dolayısıyla hem de başta Suriye olmak üzere Orta Doğu'nun dört bir yanında kol kanat gerdiği cihatçı ve etnik bölücü terör örgütlerinin hamisi olarak. ABD terörün, katliamların, yağmacılığın dünyadaki ana merkezidir.

Buradan bu etkinliği düzenleyenlere ve etkinliğe sahip çıkan üniversite yönetimimize de seslenmek istiyoruz. Hangi görüşten olursak olalım, ne kadar ayrı düşünürsek düşünelim; bir konuda birlik olmalıyız: işgalci-yayılmacı zihniyetin vücut bulduğu bir devletin politikacılarına bilim ve insanlık ideallerinin merkezi olan üniversitelerde yer olmamalıdır. Sizler ellerinden kan damlayan böyle bir ismi meşrulaştırarak en başta kendi milli mücadele tarihimize ve dünyanın çoğunluğu olan ezilenlere karşı tavır almaktasınız. Sizleri bu tavrınızdan vazgeçmeye ve tüm ezilen uluslardan özür dilemeye davet ediyoruz.

Herkes şunu bilsin ki TGB'nin olduğu yerde, emperyalistler rahat gezemeyecektir.
Bizleri bölemeyeceksiniz, ülkelerimizi ve zihinlerimizi köleleştiremeyeceksiniz. Suriye'de başlayan yenilginiz ezilen ve gelişen dünya boyunca dalga dalga yayılacak ve dünya milletlerinin gerçek barışı o zaman egemen olacaktır.

Son sözümüz şudur: Dünya milletleri Sam amcadan büyüktür.’’

Öğrenciler Konferansı Yaptırmadı

Basın açıklamasının ardından 10 kişilik temsilci grubun etkinliğin yapıldığı salona girmesine izin verildi. Salona giren öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi’nin emperyalistlerin rahatlıkla etkinlik yapabileceği bir yer olmadığını söyledi.
Öğrenciler salondayken Mark Kennedy salona gelemedi. Etkinlik başlangıç saatinin üzerinden bir saat geçmiş olmasına rağmen konferans başlamadı.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku