Gündem:
DURMADAN KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR
KİTABA 'BOMBA' DİYEN ERDOĞAN BUGÜN BAKIN NELER SÖYLEDİ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın hedefinde rüşvet ve yolsuzluk skandallarının ardından hedef aldığı Gülen cemaati vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partililere seslendiği konuşmasında Gülen cemaatini kast ederek, "Gizliden gizliye başka işlere girdiler. Bizim zamanımızda güç devşirdikleri tamamen yalandır. 12 Eylül'e, 28 Şubat'a bakın. İstihbarat örgütlerinden güç devrşirdiklerin görürsünüz" ifadelerini kullandı.

'NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK' DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri Kasım 2013'te yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Yüksek Düzeyli İstişare Konseyi toplantısı için gittiği Rusya'dan dönüşü sırasında uçağına aldığı gazetecilere konuşan Erdoğan, AKP ile Cemaat arasındaki kavganın patlak verdiği dershaneler tartışmasını işaret ederek, "Bu iş bitti..." demiş, "Şimdiye kadar cemaatteki kardeşlerimiz bizden ne istediler de yapmadık. Ben bu makamda olduğum sürece kimse geri adım bekelemesin" diye konuşmuştu.

KİTABI 'BOMBA'YA BENZETMİŞTİ AMA...

Erdoğan konuşmasındaki bir başka bölümde ise bu kez büyük tepki çekecek sözler sarf etti. Gülen cemaatinin yargıdaki yapılanması ile ilgili konuşan Erdoğan, "Kitap yazdı diye değil, hazırlığını yaptı diye insanlar mahkum edildi" ifadelerini kullandı.

Bu sözleri söyleyen Erdoğan, 10 Haziran 2010 günü NTV'de katıldığı bir programda gazeteci Ahmet Şık'ın yazdığı "İmamın Ordusu" isimli henüz basılmamış kitabı bombaya benzetmişti. Erdoğan, "Yani öyle kitaplar vardır ki bombadan daha tesirlidir" diye konuşmuştu. Gazeteci Ahmet Şık, 375 gün cezaevinde kalmıştı.

2011'de KİTABA 'BOMBA' DİYEN ERDOĞAN BUGÜN BAKIN NELER SÖYLEDİ!


Gülen cemaatinin yargıdaki yapılanması ile ilgili konuşan Erdoğan, "Kitap yazdı diye değil, hazırlığını yaptı diye insanlar mahkum edildi" ifadelerini kullandı. Bu sözleri söyleyen Erdoğan, 10 Haziran 2010 günü NTV'de katıldığı bir programda gazeteci Ahmet Şık'ın yazdığı kitabı bombaya benzetmişti. Erdoğan, "Yani öyle kitaplar vardır ki bombadan daha tesirlidir" diye konuşmuştu.

iŞTE O VİDEO



2011'de kitabı bombaya benzeten Erdoğan bugün... paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku