Gündem:
ERDOĞAN'dan ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'dan ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Kabine Toplantısı'nın ardından konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ülkemizi bunca tuzak ve badireden nasıl çıkartıysak, bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız. Ülkemizde önceliğimiz olan istihdamı artırmanın yolunun yatırımdan, üretimden, ihracattan, büyümeden geçtiği konusunda kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

-İzmir depreminin ardından yapımına başlanan konut ve dükkanları 26 Kasım Cuma günü hak sahiplerine teslim edilecektir.

-İzmirli depremzedeleri 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları 220-260 bin lira arasında, maliyetinin çok altında fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz.

-Kurdaki hareketlerin de etkisiyle yükselen enflasyon ve fiyatlardaki artış elbette ki vardır. Ülkemizde kurdaki hareketlerin etkisiyle enflasyonla sonuçlanan sıkıntılar vardır. Ama önce sorunun adını doğru koymamız lazım.

-Karşımızdaki tablo bizi bir tercihe zorladı, ya yatırımdan, istihdamdan vazgeçecektik ya da tarihi bir mücadeleyi göze alacaktık.

-Ülkemizi bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkartacağız.

-Kurdaki yükselişi bahane ederek hiçbir mantıklı izahı olmayan fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, hepsinin tepesine bineceğiz.

-Ülkemizi denklemin dışına itmek isteyenlerin kur, faiz ve fiyat artışı üzerinden oynadıkları oyunu görüyor, kendi oyun planımızla devam etme irademizi ortaya koyuyoruz.

-Yüksek faiz-düşük kur kısır döngüsü yerine yatırım, üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomi politikamızla ülkemiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız.

-Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku