Gündem:
ERDOĞAN'dan CAN DÜNDAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!
ERDOĞAN'dan CAN DÜNDAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet gazetesi ve Can Dündar hakkında bireysel suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlıklı 29 Mayıs 2015 tarihli sayısı hedef alındı.

Geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait TIR’larda dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi yardım malzemesi değil silah ve mühimmat olduğunu gösteren görüntülere ilişkin Erdoğan’ın avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verildiği" görüşü savunuldu.

“TIR’LARI ARAYAN ÖRGÜT MENSUPLARININ EYLEMİNE İŞTİRAK ETTİ”

Erdoğan’ın dilekçesinde, Gazeteci Can Dündar hedef alınarak "Paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, yardım tırlarını, planlanan kurgu çerçevesinde 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla' sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, tamamen hukuka aykırı bir biçimde TIR’ları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği" şeklinde iddialar ortaya atıldı.

SUÇLAMA: GİZLİ KALMASI GEREKEN BİLGİLERİ AÇIKLAMA

Dilekçede, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarından Dündar hakkında kamu davası açılması talep edildi.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku