Gündem:
ERDOĞAN'DAN PARİS TERÖRÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN PARİS TERÖRÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris'te meydana gelen terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm Fransız halkı ile aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Benim teröristim iyi, seninki kötü mantığını artık bir kenara bırakıp ayaklar altına almamız gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris'te meydana gelen terör saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir dizi terör olayında çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını ayrıca hala devam eden bir rehine krizi olduğunu tesirle öğrenmiş bulunuyorum. Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

UZUN SÜREDİR DİLE GETİRDİĞİMİZ HASSASİYETLERİN NE KADAR İSABETLİ OLDUĞUNU ACI ŞEKİLDE GÖSTERMİŞTİR

Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Yaklaşık 30 yıldır bunun mücadelesini veren ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunları ifade ediyorum" açıklamasını yaptı.

HER ZAMAN İFADE ETTİĞİMİZ GİBİ, TERÖRÜN DİNİ, MİLLETİ, IRKI, VATANI YOKTUR

"Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörizmin hepsi kötüdür. Teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi, seninki kötü mantığını artık bir kenara bırakıp ayaklar altına almamız gerekir. Terörü, kendi iddialarının ve söyleminin ötesinde bizatihi varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz aşikardır. Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara, Suruç, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak'taki aklınıza geldiği kadarıyla ülkemin insanları bunları çok iyi bilir. Ne düşünüyorsak ne düşündüysek Paris'teki eylemler içinde aynısını düşünüyor, hissediyoruz. Terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz. Tüm Fransız halkı ile aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan terör saldırısı nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande G-20 ziyaretini iptal etti. Fransa'nın, zirveyi Dışişleri Bakanı düzeyinde temsil edileceği öğrenildi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku