Gündem:
ERDOĞAN, MİT PAYLAŞIMINI SİLDİ

ERDOĞAN, MİT PAYLAŞIMINI SİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabından MİT'in kuruluş yıldönümü etkinliğine katılanların fotoğrafı paylaşıldı. Tepkiler üzerine fotoğraflar yayından kaldırıldı. Daha önce ölen bir MİT mensubunun fotoğrafını yayınlayan 6 gazeteci tutuklanmıştı.

Erdoğan, dün Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 97. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Konuşması sırasında salonda çekilen fotoğraflar, Erdoğan'ın sosyal medya platformu X'teki hesabından da paylaşıldı.

Fotoğraflarda aralarında üst düzey MİT mensuplarının da olduğu tahmin edilen katılımcıların yüzlerinin görülmesi X kullanıcılarının tepkisini çekti. 

Bunun üzerine soz konusu paylaşımda düzenleme yapıldı ve bazı fotoğraflar silindi. 

Benzer bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un sosyal medya hesabından da fotoğraflar kaldırıldı.

DAHA ÖNCE GAZETECİLER TUTUKLANMIŞTI

MİT Kanunu'nun 27 Maddesi'ne göre, MİT'te görev yapan kişileri ifşa etmenin cezası 2 yıldan 8 yıla kadar hapis... 2020 yılında 'Libya'da hayatını kaybeden MİT mensupları' ile ilgili haberler nedeniyle 6 gazeteci tutuklanmıştı.

Ölen bir MİT mensubunun fotoğrafını yayımlayan gazeteciler Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesi kapsamında "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklamalarla ilgili olarak, "Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır" demişti.

Soylu, "Bu Almanya'da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da" ifadesini kullanmıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku