Gündem:
ERDOĞAN YİNE SURİYE'ye YÜKLENDİ

ERDOĞAN YİNE SURİYE'ye YÜKLENDİ

Erdoğan "Suriye terör ihraç eden ülke konumuna gelmiştir"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'deki, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar 400 bini aşmış insanın öldürülmüş olduğu Suriye'ye herhalde insanlık olarak duyarsız kalmamız mümkün değildir. Zulmün ve katliamın çok daha büyüğü, çok daha insafsızı balistik füzelerle, varil ve misket bombalarıyla hemen yanı başımızda yaşanıyor. Bakınız Suriye'de yaşanan iç savaş 5. yılına girdi. Şu ana kadar 400 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 12 milyon insan yerini yurdunu terketti. Bunların kimi kendi ülkesinde, kimi başka ülkelerde mülteci durumuna düştü. Türkiye olarak komşumuzda yaşanan bu drama sessiz kalamazdık. Nitekim bugün ülkemiz dinine, diline, etnik kimliğine bakmadan, hiçbir ayrım yapmadan 3 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Bugün Türkiye dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumundadır" diye konuştu.

"30 YILDIR ÜLKEMİZDE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Erdoğan daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler de takip ediyorsunuz. Son dönemde rejim ve destekçisi ülkeler Halep ve Türkmen bölgesi başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki saldırılarını yoğunlaştırdılar. Suriye'nin kadim şehirleri tarihinde hiç görülmedik bir şekilde bombalanıyor, yok ediliyor. Bu saldırılarda sadece son 10 günde çoğu sivil 600'ün üzerinde masum insan hayatını kaybetmiştir. Bu saldırılar Güney sınırımızda yeri bir göç dalgası oluşturdu. Suriye'deki kaos DAEŞ, El Nusra, PYD, YPG gibi terör örgütleri için büyüyüp serpilecekleri ortam sağladı.

Nitekim Suriye şuan terör ihraç eden bir ülke konumuna gelmiştir. Türkiye, Suriye kaynaklı tehditlerin acısını en fazla hisseden, terör saldırılarından en çok etkilenen bir ülkedir. Sınırımız sadece Suriye ile 911 kilometredir. Bunun yanında Irak ile sınırımız yine 350 kilometre civarındadır. Teröre ve terörü destekleyen ülkelere karşı artık tüm devletlerin ortak ve ilkeli bir duruş sergilemesi gerekiyor. Bu konuda amalı, fakatlı ifadeler kullanmak; iyi terörist, kötü terörist ayrımına gitmek daha önce gördüğü irtibatı şimdi yok saymak teröre destek olmaktır. Bu tarz bir duruşla terörle başarılı bir mücadele olamayacağını herkesin idrak etmesi, anlaması gerekiyor.

Bakınız biz Türkiye olarak 30 yıldır ülkemizde bölücü terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Bizim nazarımızda terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. El Şebab ile DAEŞ veya El Nusra ya da PKK, PYD, YPG arasında bir ayrım gözetmedik gözetmiyoruz. Terör dünyanın her yerinde kim tarafından yapılırsa yapılsın terördür. Ve bu tehdide karşı kararlı bir şekilde mücadele edilmelidir. Temennimiz bu anlayışın istisna olmaktan çıkıp tüm ülkeler nezdinde ortak bir harekat tarzına dönüşmesi kabul görmelidir"



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku