Gündem:
ERDOĞAN'DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ
'Herkes Cumhurbaşkanı olur ama Erdoğan olmaz!'

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündemine 30 Mart seçimleri, yolsuzluk skandalı ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Bahçeli, "Evdeki parayı sıfırlarken haysiyetini sıfırlayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Her vatan evladı Cumhurbaşkanı olur. Ama Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Seçimlerin ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden yüklenmeye devam eden Bahçeli, "Başbakan her sözünü yolsuzluk ve rüşvet kisvesi altında 'Türkiye’nin milli kurumlarına operasyon düzenleniyor' kisvesiyle karşılamıştır. İranlı şarlatanı hayırsever iş adamı olarak tanımlamıştır. Bakanlarını her fırsatta savunmuştur" diye konuştu.

İnternete sızdırılan ses kayıtları ile Türkiye'nin gündemine oturan Egemen Bağış hakkında da 'şahsiyetsiz eski bakan' ifadelerini kullanan Bahçeli, Erdoğan'ın Bağış'ı savunduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP için "Değil yüzde 43, yüzde 99 alsa da yolsuzluğun hesabını verecek" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Sandık hırsızın aklama yeri olmayacaktır. Rüşvet alıp verenler yargı önüne mutlaka çıkarılacaktır" diye konuştu. Bahçeli, rüşvet alıp verenlerin mutlaka yargı önüne çıkarılacağını belirtti.

Partisinin 30 Mart seçimlerinde 2 milyondan fazla oy artışı gösterdiğini anlatan Bahçeli,"Bu oy oranı siyasi tarihimizde bir rekordur. Sorarım sizlere; Türkiye'nin bugünkü ortamında bu başarı değil de nedir" diye konuştu. Bahçeli,  "Bizi AKP, CHP arasında sıkıştırmaya görevli olanlara tavsiyem; akıllarını başlarına almaları ve etrafımızda fazla dolaşmamalarıdır. AKP'nin oy sayısındaki azalma 2 milyon 100 bini bulmuştur. İktidar partisinde umduğunu bulamayan aziz vatandaşlarım, MHP'yi tercih etmişlerdir. AKP'den kopmalar hızlanacak. CHP yerinde saymış esasen de bir varlık gösterememiştir. MHP, iktidarın yegane alternatifi olduğunu 30 Mart seçimlerinde tescil ettirmiştir. Vatanımızı il il, ilçe ilçe, belde belde dolaştık. MHP'ye oy veren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bahçeli: Kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır 


"PARALEL KEDİLER...
"

Seçim sonuçlarındaki şaibe iddiaları hakkında da konuşan Bahçeli, Ağrı'da seçimlerin iptal edildiğini, bazı illerde ise gerilimin hala bitmediğini hatırlattı. Gereksiz oyların çokluğu nedeniyle 'pis kokuların' yükseldiğini belirten Bahçeli, "30 Mart akşamı 41 ilde görülen elektrik kesintisi herkesi kuşkulandırmıştır. Paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır. Seçim sandığı üzerindeki sis perdesi aralanmalıdır. Sandık, milletin namusudur" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ: İTTİFAK SÖYLENTİLERİ ÇİĞ VE HAM...

Devlet Bahçeli konuşmasında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi. Türkiye'nin Gül ve Erdoğan arasında sıkıştığını dile getiren Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığına iki şahsiyetin layık görülmesi milletimizin egemenlik ve tercih haklarını hiçe saymaktır" diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için konuşulan ittifak söylentileri hakkında da konuşan Bahçeli, "İttifak söylentilerini çiğ ve ham olarak görüyoruz" dedi. Bahçeli,"Biz cumhurbaşkanlığı meselesini konuşmak için erken olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu. MHP'nin nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini daha öne çok defa dile getirdiklerini söyleyen Bahçeli, "Türkiye'de çok partili siyasi hayata geçilmesinden bu yana, zaman zaman sancılı süreçler yaşanmıştır. Önümüzdeki seçim bir krize dönüşme potansiyeli taşımaktadır" uyarısında bulundu.

"HER VATAN EVLADI CUMHURBAŞKANI OLUR, RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLMAZ..."


Bahçeli konuşmasının sonunda ise grup toplantısının yapıldığı salonda uzun süre alkışlanan sözlerine geçti. Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili uzun süre alkışlanan konuşması şöyle:

Türk Milletinin birlik ve beraberliğini benimseme konusunda güvenilecek ilkeli berrak bir düşünce yapısına, demokrasi ilkelerine duyarlı ve kararlı bir şahsiyet Cumhurbaşkanı olmalı. Toplumu kamplara ayırandan cumhurbaşkanı olmaz. Teröriste kucak açandan, bebek katiliyle müzakere edenden Cumhurbaşkanı olmaz. Youtube’u kapatan Twitter’ı engelleyen, kişisel hakları budayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Evdeki parayı sıfırlarken haysiyetini sıfırlayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Her vatan evladı Cumhurbaşkanı olur. Ama Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz.




Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku