Gündem:
ERDOĞAN:'EKMEL BEY'E TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: Teşekkür ederim!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sen Bozok yaylasına kaç kere geldin ya? Yaylanın yolunu biliyor musun diye sormak lazım. Burası CHP’nin İnönü’nün zulmünü iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. Yozgat’tan Pensilvanya partilerine inanıyorum ki oy çıkmayacaktır. CHP genel müdürü, cumhurbaşkanı adayının kimler olamayacağını geçen hafta söyledi.


"KILIÇDAROĞLU DOĞRU SÖYLÜYOR"

Ne dedi? Yalan söyleyenden cumhurbaşkanı adayı olmaz dedi. Zaten yalan söylediğin için başbakan dahi olamıyorsun. Ahlaki değerleri yüksek olmayan kişilerden cumhurbaşkanı adayı olamaz dedi. Geçmişi şaibeli olan cumhurbaşkanı adayı olamaz dedi. Sonra da dediklerinin arkasında durdu. Gerçekten cumhurbaşkanı adayı olmadı. Doğru söylüyor, yalancıdan cumhurbaşkanı adayı olmaz. Nitekim kendisi olmadı. Doğru söylüyor, geçmişi şaibeli olandan aday olmaz. Nitekim SSK’nın genel müdürüyken SSK’yı nasıl dolandırdığı, berbat ettiği, kuyruklarda benim vatandaşımı nasıl inim inim inlettiği bilinen bir gerçek. SSK’nın hastanelerinde kuyruklarda az mı bekledik?


"BAHÇELİ'Yİ ADAY YAPMAK İSTEDİ"

Bahçeli’yi de aday yapmak istedi olmadı. Yahu diyorum ey CHP siz CHP’nin içinde yalan söylemeyen bir tane adam bulamadınız mı ya? Ey Bahçeli sizin içinizde yok muydu ya? Niye onlardan bir tanesini aday yapmadınız. CHP içinde geçmişi şaibeli olmayan bir tek aday bulamadınız mı? Saygınlığı olan bir tek aday bulamadınız mı?


"BEN CHP'NİN ADAYI DEĞİLİM DİYOR"

Ne diyor bunların adayı? Ben CHP’nin adayı değilim diyor. Çünkü babasını CHP iktidarı sürdü Mısır’a. Sürdüğü için orada kendisi de doğdu. Dışarıdan aday ithal ettiler. O adayı da hem CHP’ye hem MHP’ye dayattılar. Ülkücü camia içinden, MHP’li vekiller arasından bir tane bulamadın mı?

Bahçeli geometrik şekillde çizmede maharetlidir. Üçgenler çizer, hesapları onun üzerinden yapar. Ortaya çıka çıka paralel çıktı. Kendilerine paralel çatı kurdular. Şu anda çatı akıyor. Şimdi bakın sahada yoklar. Adaylarının dahi arkasında durmuyorlar. Önümüzdeki hafta çıkacaklarmış. Ankara’da ellerinde dilekçe o mahkemeden bu mahkemeye koşuyorlar. 

Bahçeli yönetimi öyle bir ders istiyor ki yaptıkları hatayı anlasınlar. Yozgat'ta CHP'ye MHP'ye gönül veren, diğer partilere Saadet Partisi'ne Büyük Birlik Partisi'ne oy vermiş kardeşlerim de Allah'ın izniyle bize destek verecek. Yozgat'ta şahsıma yüksek bir oy bekliyorum. 

Anayasa diyor ki, cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Kime karşı, millete karşı. 77 milyon arasında ayrım yapmayacak. Siyasi görüşler, ideolojiler, etnik kökenler arasında ayrım yapmayacak. Ama mesele milletin çıkarlarıysa, mesele bayraksa vatansa, mesele istiklalimizse cumhurbaşkanı taraf olacak. Ülkesinin milletinin bayrağının tarafında olacak. İsmet İnönü tarafsız mıydı? Cevdet Sunay, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer tarafsız mıydı? Hepsinin de tarafı vardı. Siyaseti vardı. Hatırlayın başörtüsü meselesinde millet özgürlükten yana oldu devlet yasaktan yana oldu. 

Ben iki kız yavrumu bu ülkede okutamadım. Katsayı engeli de vardı. Dördü de imam hatipte okudular. Ama maalesef bu ülkede garip kaldılar. Mecburen yurt dışına gönderdim. ABD'de başörtülü okuyabildi. Şimdi var mı böyle bir sorun? Başörtülü gidebiliyor musunuz? Ülke battı mı? Ülke bitti mi? Neydi bunların istekleri? Bu işin altında CHP yok muydu? İşte biz dik durduk. Sabırla geleceğe yürüdük. Hamd olsun bu problemleri çözdük. 

İHSANOĞLU'NA: "AÇ ANAYASAYI BİR OKU"

Bugün CHP ve MHP'nin adayı diyor ki ben icranın başı değilim diyor. Anayasayı da okumamış. Bir kaç kez bunu söyledi. Aç anayasayı bir oku. Cumhurbaşkanı bu ülkede birinci derecede icranın başıdır, başbakan ikinci derecede. Niye? Bunlar çalışmaya alışmamışlar. Neymiş? İşte İslam dünyasında şunları yapmış bunları yapmış vesaire. İslam dünyasında Türkiye'nin bu dönemde yapmış olduklarıyla sen de bir yer edindin o kadar. Ve Türkiye yaptıklarıyla kalmadı, daha da yapıyor.

Şu anda Filistin'i vuruyor ve söylediğini daha sonra da inkar ediyor. Filistin konusunda Türkiye tarafsız kalmalı, Ortadoğu konusunda... Nasıl tarafsız kalırsın? Gazze'ye bombalar atılırken, orada yavrular öldürülürken, kadınlar şehit edilirken biz nasıl olur da tarafsız kalırız olur mu böyle bir şey? Müslümanın görevi hakkın tarafında yer almaktır. Tarafsız olamazsınız, ya o ya o. 


"EKMEL BEY'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Marmaray’a binmiş. İstanbulkart’ı elinde. Eski ulaştırma bakanı cevabı verdi ama. Buranın diyor, proje çalışmalarını Süleyman Demirel, Ecevit yürüttü. Yahu bunu Osmanlı’dan projesini biz aldık. Yani burada kalksa, şimdi teyit edeyim, bizim asıl projenin sahibi osmanlı’da kimdi binali bey? İş Abdülmecid’e dayanıyor, sonra Abdülhamit projede oynamalar yapıyor.

Fakat ondan sonra onlar rafta kalıyor, arşivlerde kalıyor. Biz arşivlerden çıkararak, bu projeyi hayata geçiriyoruz. Temel atmasından tut, bitişine kadar.

Marmaray’ı adım adım takip ederek bitirdik. Ama ben Ekmel Bey’e teşekkür ediyorum, hiç olmazsa buradan istifade etti. Ama diğerleri edemedi. Hala binemediler. Binin binin. Bak önümüzdeki yıl iki katlı tüp geçidi inşa ediyoruz. O da bitecek.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku