Gündem:
ESNAF TÜİK'e SESLENDİ...

ESNAF TÜİK’e SESLENDİ...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, esnaf ziyaretleri sırasında bir market çalışanıyla yaşadığı diyalogu sosyal medya hesabından, ‘Makyajlı verilerle çalışan TÜİK’i bu markete davet ediyorum” notuyla paylaştı.

“GIDADAN TEMİZLİĞE HER ŞEYE ZAM GELDİ”

Videoda Babacan, esnaf ziyaretleri sırasında bir market çalışanına TÜİK’in gıda enflasyonundaki yıllık artışının yüzde 17-18 oranında artışını hatırlattı. Market çalışanı ise artan fiyatlardan şikayet ederek, “Yok efendim, yüzde 100, bazı ürünlerde ise yüzde 200 arttı. Mesela yağ geçen sene 130’a satıyorduk şu anda 300 lira. Gıdadan temizliğine tut her şeyde fiyatlar bayağı yüksek” dedi.

Market çalışanının sözlerine Babacan, “TÜİK kimden alıyor bu fiyatları anlamadık yani” diyerek tepki gösterdi.

“ÜRÜNÜN FİYATI YÜZDE 50 ARTMIŞSA YÜZDE 10’A DÜŞÜRÜYORLAR”

Market çalışanı ise, “Kendi şirketlerinden almıştır. Bize gelseler biz gerçek fiyatları söyleriz onlara. Bize gelen yok. Ürünün gerçek fiyatı neyse daha düşüğünü mesela yüzde 50 ise yüzde 10’a indiriyorlar. İşsizlik oranı her sene yüzde 8, yüzde 9, yüzde 10 diyorlar ama baktığın zaman yüzde 25, yüzde 30 işsizlik oranı var” dedi



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku