Gündem:
FACİANIN SEBEBİ TRAFO PATLAMASI DEĞİLMİŞ
FACİANIN SEBEBİ TRAFO PATLAMASI DEĞİLMİŞ

Manisa Soma'daki maden faciasıyla ilgili yangın nedeninin trafo patlaması sonucu meydana geldiği iddia edilmişti. Soma Kömür İşletmeleri’nin Genel Müdürü Ramazan Doğru bu iddiayı yalanladı. Oysa AFAD resmi internet sitesinden facianın nedenini 'trafo patlaması' olarak gösteriyor.

Ramazan Doğru basın toplantısında "Trafoyla alakası yok" diyerek şunları söyledi:

"Kaza 140 kodunda dördüncü bantta meydana geldi. Burada tespit edilmesi mümkün olmayan kızışma meydana geldi. Hızlı havanın etkisiyle tutuşan kömür korlar halinde ani bir yangın meydana getirdi.

Trafoyla alakası yok. Trafomuz sağlam. Zaten trafoyla kazanın meydana geldiği yer arasında 400 metre var."

AFAD 'TRAFO PATLAMASI' DİYOR

Oysa Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) dün saat 18.00 itibariyle yapılan açıklamada ise faciaya neden olarak 'trafo patlaması' gösteriliyor.




AFAD'ın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

"13 Mayıs 2014 Salı günü saat 15.10’da Manisa Soma’da bulunan bir maden ocağında meydana gelen trafo patlaması ve yangın sonrası işçilerin mahsur kaldığı bilgisi alınmış ve olaya müdahale edilmişti. Çalışmaların daha hızlı ilerleyebilmesi için arama kurtarma personeli sayısı 596'ya; psikososyal destek personeli ve tıbbi personelin toplam sayısı 599'dan 693'e çıkarıldı."


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku