Gündem:
FEYZİOĞLU'ndan 'ÇATI ADAY' ELEŞTİRİSİ
FEYZİOĞLU'ndan 'ÇATI ADAY' ELEŞTİRİSİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesince Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen "Demokrasi" konulu konferansta, Balyoz davasının bir senaryo olduğunu, yüzlerce delilin sahteliğinin uluslararası nitelikli bilim kuruluşlarında ortaya konduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Feyzioğlu, hiçbir adayın kişiliğine, anasına, babasına, ailesine saldırılmasını tasvip etmediğini söyledi. Adaylar hakkında "iyi" ya da "kötü" şeklinde bir söz konuşamayacağını anlatan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Tabii ki bir oy hakkım var kullanırım ama cumhurbaşkanlığı adayları konuşulurken çatı adayı formülü ortaya atıldığında, tarihi uyarı görevini yapmış olmanın rahatlığıyla bazı şeyleri tekrar etmem gerek. Çatı aday formülü ortaya atıldığında dediğim şuydu; Türkiye'de ilk defa 2 turlu bir seçim yapıyor olabiliriz. 2 turlu bir seçimin yöntemini, usulünü, formülünü, siyasi stratejisini, daha önce yaşamadığımız için bilmiyor olabiliriz ama bizim bilmememiz, dünyada daha başka 2 turlu seçim olmadığı anlamına gelmez. Sınırlarımızın ötesinde 2 turlu seçimler vardır. Ciltler dolusu yazılmıştır. Ders alınacak çok ciddi örnekler söz konusudur. 2 turlu seçimde çatıyı daima halk çatar. İkinci turdur, çatının çatılma zamanı. Siyaset uygulamasında yukarıdaki el sıkışmalar, sanıldığı gibi 2 artı 2 dört olmaz. Genellikle zorlama el sıkışmalarda 2 artı 2 bazen 1'e kadar düşer. Bu sebeple 2 turlu seçimler icat edilmiştir. Tarihi birleşmeyi, seçmen 2 turda sandıkta yapar, çatıyı kurar. Temel atılmamışken, kat çıkmamışken çatının kiremiti döşenmez. Bu, benim düşüncem, yanılabilirim, yanılmayabilirim. Tarih bunu gösteren örneklerle dolu, aksine bir örnek yok."

Konferansa, Karaman Baro Başkanı Bayram Ali Bulut, MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şube Başkanı Ülkan Şanlıtürk, dernek üyeleri, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku