Gündem:
FISK: ABD, ERDOĞAN'IN YARGILANMASINA İZİN VERMEZ
ROBERT FISK: ABD, ERDOĞAN'IN YARGILANMASINA İZİN VERMEZ

Robert Fisk, ABD ve Türkiye'nin birbirine çok güvendiğini ve Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu'nun Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanmalarına izin verilmeyeceğini söyledi.

Ortadoğu Uzmanı ve The Independent Gazetesi Yazarı Robert Fisk, BirGün gazetesine konuştu. Gazeteci Robert Fisk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye devletine karşı savaşan teröristlere uluslararası hukuka aykırı biçimde destek vermesi yüzünden uluslarası savaş suçlusu sayılması gerektiği konusu üzerinde açıklamalarda bulundu.

Robert Fisk, Batı'nın müttefiklerinin Batı tarafından savaşı kazanan şeklinde tanımlandığını ve Lahey'deki Uluslarası Adalet Divanı'na savaşı kazananların değil, kaybedenlerin çıkarıldığını söyledi. Bu sözlerin ardından Fisk, Tayyip Erdoğan hakkında şunları söyledi: "Erdoğan'a gelirsek, o bu mahkemeye çıkması için gerçek nedenler olsa bile asla çıkmayacaktır."

'Kesep'in kaynağı Türkiye'

Robert Fisk, Seymour Hersh'ün Suriye'nin Kesep kentinde muhalif teröristlerin düzenlediği kimyasal silahlı saldırının Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde ve MİT tarafından yapıldığına yönelik yazısına destek vermesi hakkında da konuştu.

Fisk, "Durum şu, hangi etkenler üzerine konuştuğunuz önemli. Mesela Keseb'deki saldırı üzerine konuşuyorsak, muhaliflerin Keseb'e saldırabilmesi mümkün değil, burası Lazkiye'nin kuzeyine, Ürdün'e ve Irak'a çok uzak. Yani açıkça saldırının kaynağı Türkiye sınır bölgesinden geliyor. Ve bunlar Türkiye tarafından desteklenen muhalifler. Yazımda Seymour Hersh'ün son makalesine gönderme yaptım; çünkü bu makale çok manalı" ifadelerini kullandı.




Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku