Gündem:
FRANSA BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ

FRANSA BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ

Fransa'da 2022 yılında Jean Castex'in istifasının ardından boşalan başbakanlık görevine getirilen Elisabeth Borne, görevini bıraktı. Borne’un istifası, emeklilik sistemi ile göç yasalarında yapılan tartışmaları reformların gölgelediği bir yılın ardından geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne'un yerine gelecek ismi henüz açıklamadı.

MACRON'DAN TEŞEKKÜR

Macron, Başbakan Borne'un istifasına ilişkin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Borne'a ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Borne'un, Fransız ulusuna hizmet eden çalışmalarının örnek teşkil ettiğini kaydeden Macron, "Devlet kadınları cesareti, sorumluluğu ve kararlılığı ile projemizi hayata geçirdiniz. Tüm kalbimle teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Elisabeth Borne, Emmanuel Macron'un ilk cumhurbaşkanlığı döneminde sırasıyla Ulaştırma Bakanı (2017-2019), Ekoloji Bakanı (2019-2020) ve Çalışma Bakanı (2020-2022) olarak görev almıştı. 2022'nin mayıs ayında Borne, Fransa'nın ikinci kadın başbakanı olmuştu. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku