Gündem:
FUAT AVNİ ASLINDA EMRE USLU MU?
MİT'in 'Fuat Avni' dediği Emre Uslu'dan salvolar

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah ve Takvim gazeteleri bugün Fuat Avni'nin, Emre Uslu olduğuna dair bir haber yayımladı. Emre Uslu'nun bu haberlere yanıtı sert oldu.

Sabah ve Takvim gazeteleri, 17 Aralık yolsuzluk skandalının ardından açılan ve kabinenin içinden yazdığı iddia edilen bilgilerle, AKP ve Erdoğan hakkında çarpıcı iddialar ortaya atan Twitter hesabı Fuat Avni'nin, eski emniyet mensubu ve Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu olduğunu duyurdu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah ve Takvim gazetelerinde Nazif Karaman imzasıyla yayımlanan haberde, "17 ve 25 Aralık sürecinde sosyal medyada açtığı hesaplarla savcılık ve poliste bulunan birçok dosyaya ilişkin gizli bilgileri paralel yapının çıkarlarına hizmet edecek şekilde afişe eden Fuat Avni'nin, Emre Uslu olduğu ortaya çıktı" ifadeleri kullanıldı.

Haberde yer alan iddiaya göre, Fuat Avni'nin kimliğini tespit ettiğini söyleyen MİT, bu bilgiyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. MİT daha önce 'Fuat Avni'nin köşe yazısı yazdığı bir internet sitesinde, 'kurumu yıpratmaya yönelik iftiralar' ortaya attığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

EMRE USLU'DAN YANIT GECİKMEDİ: "YENİ ŞAFAK'IN 'MUSLUK LOBİSİ' HABERİNDEN BİLE DAHA KOMİK"

Emre Uslu'nun iki gazetede yayımlanan iddiaya yanıtı ise gecikmedi. Twitter'daki hesabından açıklamalarda bulunan Uslu, "Fuat Avni benmişim. Bu iddia Yeni Şafak'ın Musluk Lobisi haberinden bile daha komik. MİT Fuat Avni diye bula bula beni bulduysa Allah bu memleketi korusun. Çok samimiyim ciddi bir istihbarat zaafı bu" ifadelerini kullandı.

İnternet sitesi üzerinden de bir açıklama yayımlayan Uslu, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Fuat Avni’nin ben olduğum iddiasına üzüldüm çünkü bunu dile getiren kurum MİT ülkenin hem güvenlik siyasetini belirleyen, hem dış politikasında etkin olan, hem de son dönemdeki cadı avının arkasındaki kurum olarak görülüyor. Bu teşkilatın başındaki kişi bu ülkenin Başbakanı’nın sır küpü. Böylesine önemli bir teşkilatın böylesine, delilsiz ispatsız, saçma sapan, nerden baksan tutarsız nerden baksan aptalca bir iddiayı gerçekten ileri sürdüyse bu ülkenin güvenliğinden ciddi derecede endişe edebilirsiniz…

Fuat Avni’nin kim olduğunu bile bulamayan, bir istihbarat teşkilatı, muhtemelen Fuat Avni’yi tespit edemediği için, Erdoğan ve kamuoyuna bir şeyler söyleme gereği hissettiği için, ismimi ortaya atmış olmalı. ‘Fuat Avni’yi bulamadık Emre Uslu versek olur mu abi’ durumu..

Düşünün ki Fuat Avni’nin kim olduğunu bulamayan MİT Suriye’de bir savaş yürütüyor.

IŞİD’e kaptırdığımız konsolosumuz, polislerimiz ve diplomatlarımızı kurtarmaya çalışıyor…

PKK ile çözüm süreci yürütüp, Öcalan’la aşık atmaya kalkıyor…

Dünya istihbarat liginde ben de varım iddiasında ama ülkesindeki bir twitter hesabının sahibini bile bulamıyor…"


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku