Gündem:
GEÇMİŞ OLSUN BİNGÖL

GEÇMİŞ OLSUN BİNGÖL

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 17:24’te yerin 5 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi. İlk olarak depremin 5.9 büyüklüğünde olduğunu duyuran Kandilli Rasathanesi, büyüklüğü 5.8’e revize etti.

AFAD’ın 5.7 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurduğu deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş, Tunceli ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

Depremin ardından NTV’ye bağlanan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, vatandaşlara uyarıda bulunarak şu ifadeleri kullandı;

*Sığ bir deprem, yüzeyde şiddetle hissedildiğini düşünüyorum. İki önemli fayın birleştiği bir yer olaması nedeniyle sık sık depremler oluyor.

*Burada önemli yerlerden birisi yedisu, ben dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

ELAZIĞ DEPREMİ Mİ TETİKLEDİ?

*Elazığ depreminin tetiklemesi mümkün değil. Bunlar bir birinden bağımsız fay üzerinde yer alıyor o yüzden tetiklediğini söyleyemeyiz.

HALKA KRİTİK UYARI

*Lütfen incelemeler bitmeden kimse evlerine girmesin. 5,7 yıkıcı bir depremdir. Bu büyüklükteki depremler yıkıcı depremlerdir. Lütfen yetkililerden bilgi alınmadan evlere girilmesin.

sputniknews.com

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku