Gündem:
GERÇEKTEN ADALET ONDAN mı SORULUYOR?
GERÇEKTEN ADALET ONDAN mı SORULUYOR?

Acaba twitter hesabı hack'lendi mi?


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ halk oylamasına sunularak yürürlüğe konmak istenen yeni anayasa ile halkın hükümeti doğrudan seçeceğini iddia etti. Akşam saatlerinde arka arkaya attığı 5 tweet ile evet/hayır tartışmasına twitter üzerinden dahil olan Bozdağ, attığı tweet’leriyle müthiş bir kafa karışıklığı içinde olduğu ya da halkı yanıltmak için kasıtlı olarak böyle bir yol izlediği izlenimi yarattı. Bazı kesimler Bakan Bozdağ’ın hesabının ele geçirilmiş olabileceğini bile ileri sürdü.

Bozdağ tweet’lerinde, mevcut parlamenter sistemde halkın, doğrudan hükümeti seçemediğini, çünkü Anayasanın, halkı doğrudan hükümeti seçmeye ehil görmediğini, oysa anayasa değiştirildikten sonra hükümeti doğrudan halkın seçeceğini iddia etti.

Oysa bilindiği üzere getirilmek istenen sistemle sadece Cumhurbaşkanının kim olacağı halk tarafından belirleniyor ve geri kalan tüm kabine üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.

Yani getirilmek istenen bu sistemde Bakanlar, Cumhurbaşkanı tarafından meclis dışından atanıyor ve milletvekillerinin bakan olması durumunda ise vekillikleri düşüyor.   

Böyle Adalet Bakanı mı olur?

Bakanın attığı bu tweet’ler vatandaşlar tarafından “Bekir Bozdağ, Meclisten geçen Cumhurbaşkanlığı sistemi teklifini bilmiyor! Halk oylamasında Bakanların da halk tarafından seçilecek zannediyor.” şeklinde yorumlandı.

Bir kısım vatandaş ise bu ifadelerin Adalet Bakanı Bozdağ tarafından halkı maniple etmek maksadıyla kasıtlı olarak kullanıldığını düşündüklerini belirtti.

Adalet Bakanı da olduğu düşünülünce Bekir Bozdağ’ın yarattığı bu durumun gerçekten ilginç olduğu ortada. Bazı vatandaşlar, “Öyle ya getirmek istedikleri sistemi gerçekten Adalet Bakanı bile bilmiyorsa ne hakla halktan Evet oyu istiyor” sorusunu sordu. 

İşte Bozdağ’ın kafa karıştıran o tweet'leri;

1)Mevcut parlamenter sistemde halk, doğrudan hükümeti seçemez. Çünkü Anayasa, halkı doğrudan hükümeti seçmeye ehil görmez.

2)Anayasaya göre halk,sadece yasama üyesi milletvekillerini seçer.Hükümet ise yasama üye tamsayısının salt çoğunluğu arasından çıkar.

3)Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türk halkına,tarihinde ilk defa doğrudan hür iradesiyle yürütmeyi/hükümeti seçme hakkı verilmektedir.

4)Halkoylamasında Türk halkı,hükümeti doğrudan seçip seçmeyeceğine karar verecektir.Hükümeti biz seçeceğiz diyenler,"evet"diyecektir.

5)Halkoylamasında hükümeti doğrudan biz seçeceğiz diyenler "evet";hükümeti doğrudan biz seçmeyelim/seçmeyiz diyenler "hayır" diyecektir.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku