Gündem:
HAKAN ŞÜKÜR'DEN ADLİYEDE EYLEM
HAKAN ŞÜKÜR'DEN ADLİYEDE EYLEM

"BU ÜLKEYİ YÖNETENLER ÇEŞİTLİ İSTİSMARLAR İÇİNDEDİR"

Burada bir konuşma yapan Hakan Şükür, "Bu ülkeyi yönetenlerin çeşitli istismarlar içinde olduğunu görüyoruz. Açıkçası bunun da bir hikmetinin olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar çok net görmeli; ben her inanç grubuna saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Hakan Şükür, sözlerine şöyle devam etti: 

"Oruç tutan tutmayan, namaz kılan kılmayan, bu şekilde hayatım boyunca kimseyi değerlendirmedim ama insanî temele dayanan her şey kabulümüzdür.

Biz herkesle birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Sadece bu taraftan bile baksanız, bu uygulamalar, bu işkence, bu zulme ve toplumu ayrıştıracak şekilde konuşan bu insanlara tabii ki bir Yavuz çıkıp son verecektir.

Ben ona inanıyorum. Şu an alternatifsizliğin getirdiği bir tabloyla karşı karşıyayız. Belki hoyratça insanların vicdanları, duyguları çok farklı yönlere çekiliyor. Bugün bir çok vicdan tutuklandı aslında."

"TAYYİP SAYESİNDE ADAM OLDUNUZ, TORİNO'LU ŞABAN"

Şükür'ün konuşmasının devam ettiği sırada, bir kişi yaklaşarak, "Darbecilerin neresini çekiyorsunuz, darbeci bunlar ya. Ne yüzle çıkıyorsunuz halkın karşısına, utanmazlar. Tayyip'in sayesinde adam oldunuz be. Şaban, Torinolu Şaban" dedi.

Bu sözlerin ardından protestocu vatandaş çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.

Konuşmasına devam eden Hakan Şükür, "Umarım bunlar adalet önünde hesap verene kadar mücadele devam edecektir, ama edebi bozmamak lazım. Bir arkadaşımın beğendiğim bir ifadesi var, 'Biz kefenli değil, kefensiz olarak ölmek üzere görev yapıyoruz.'

Terör gibi şeylerde çalışanlar, ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıp bir sürü berat almışlar. Başta bu ülkenin en tepesindeki tarafından verilmiş. Bunun çok kısa süre sonrasında bu olayların olması, bazı şeyler kendilerine dokunduktan sonra bu boyuta ulaştı" ifadelerini kullandı. 

Şükür sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Üzgünüz, ama inşallah düzelecek diyoruz. İşin özeti bir kelimede saklı. 'Gerekirse cadı avı yapacağız' kelimesi aslında bunun içinin doldurulmaya başlandığı günlerin kamuoyu üzerinde bir algı operasyonunun devam ettiği bir süreç var.

Son dönemdeki yaşananlar hırsızlık, rüşvet gibi birçok iddiaların beni daha çok üzen tarafı, sevgilerinin daha yüce olması, ilahlaşmış insanların üzerinden bunların meşru gözükmesi. Bunu çok sıradan bir şeymiş gibi gören bir duruma geldik ki, bu daha acı bir şey.

Bunlar gelir geçer, cezalar alınır alınmaz, güçle bunu başka bir tarafa götürebilirsiniz; ama gerçek gücü unutmamak kaydıyla.

Allah her zaman haklının yanındadır. İnşallah hayırlı olur.

Biz de her anlamda edebimizi bozmadan, saygıda kusur etmeden, kim bizle ilgili ne söylüyorsa, hukuk önünde. Çünkü bu ülke bir hukuk devleti, biz öyle inanmak istiyoruz. Yarın öbür gün belki tebessümle karşılayacağız. İnşallah hakkımızda hayırlı olur.

Buradaki ailelere geçmiş olsun diyorum."

Savcılıkta ifadesi alınan şüphelilerin yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Hakan Şükür, daha sonra adliyeye girerek avukatlarla da bir süre görüştü.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

"DAHA  GÜÇLÜ YANIT VERİRİZ"
İran, İsrail'in muhtemel saldırısına "daha güçlü" ve "daha kapsamlı" yanıt...

Haberi Oku