Gündem:
HİÇ DEĞİŞMEYECEK!
HİÇ DEĞİŞMEYECEK!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aynı gün içerisinde Kocaeli mitinginin ardından Maltepe'de de miting düzenledi. Erdoğan mitingte "Bugün İstanbul'a veda etmiyorum. Ben bugün sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum ve en büyük vasiyetimdir" dedi.

Maltepe sahilinde bulunan deniz doldurularak inşa edilen 120 hektarlık 171 futbol sahası büyüklüğündeki miting alanına metro ve karayolunun yanı sıra denizden de ulaşım sağlandı. Başbakan'ın konuşmasını yapması için yaklaşık 5 metre yükseklikte, iki tarafında Erdoğan'ın fotoğrafı ve cumhurbaşkanı seçimi için kullandığı amblemin bulunduğu, üzerinde "Milletin Adamı" yazan dev pankart ve dev ekranın yer aldığı platform oluşturuldu.

KONUŞMASINA İSTİKLAL MARŞINI OKUYARAK BAŞLADI

Başbakan Erdoğan saat 18:40 civarında sahneye çıktı. Konuşmasına, son günlerde rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı polemik konusu haline getirdiği İstiklal Marşı'nın tamamını okuyarak başladı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hedefine koyarak; "Neymiş profesörmüş neymiş 3 dil biliyormuş yahu biz tercüman mı arıyoruz. Tercüman arıyorsak çok. 3 dil –bilen de var 5 dil bilen de var. Ben işte tercümanlarla götürüyorum işi.
Neymiş babası Mehmet Akif’in arkadaşıymış. Yahu baban çok muhterem bir insan da sana faydası yok ki. Sonuç İstiklal Marşı’nı bile bilmeyen bir monşer. Sadece monşer değil CHP’nin genel müdürü gibi bu da çarkçı. Bir çarkçı Kemalimiz vardı şimdi de çarkçı Ekmelimiz oldu" şeklindeki ifadeleri özellikle sosyal medya üzerinden çok fazla sayıda tepki mesajı almasına neden oldu.

Erdoğan'ın "Ben milletimle hemhal olmuşum, sizin zindanınız bana ne yapar? Biz hakka ve halka teslim olmuşuz. Sizin manşetleriniz bize işlemez. Sizin kurşunlarınız, sizin suikast planlarınız, sizin darağacı işaretleriniz bize işlemez” diye konuşması yine sosyal medyada "duygu sömürüsü yapıyor" şeklinde değerlendirildi.

Konuşmasında; "Ben bugün İstanbul’a, sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum, bu günlere kadar yaşadığım bu şehre defnedilmek benim vasiyetimdir" ifadesi ise "duygu sömürüsü yapıyor" algısını güçlendirdi.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku