Gündem:
HIRSINI ALAMADI,AFYONKARAHİSAR'DAN YÜKLENDİ

Erdoğan konuşmasında ağırlıklı olarak,ana muhalefete yargıya ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yüklendi. 

İşte o konuşmadan notlar:

Millet 17 Aralık darbe girişimine izin vermedi.  Bu darbeci zihniyet o kadar tembel ki darbe yaparken dahi yenilik yapma zahmetine girişmez. Darbeleri sadece askerler yapmaz. İnanın yaşadığımız her darbe girişiminde TSK’dan daha ziyade bazı yargı mensupları yapmıştır. Bazı medya kuruluşları ve sermaye çevresi başrol oynamıştır.

HER DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDA CHP VAR

CHP her darbe girişiminde perde arkasında darbe mimarlığı üstlenmiştir. Hepsinde vardır. Partimizin kapatılma girişiminin arkasında da CHP var. Uluslararası malûm çevreler ajanlar vasıtasıyla demokrasiye yönelik müdahaleye destek vermişlerdir.

CHP GENEL MÜDÜRÜ’NÜN İSMİNİ ANDIĞI KUBALI KİM?

Hüseyin Nail Kubalı’nın ismine CHP Genel Müdürü’nün tarihten böyle bir isme sahip çıkması aslında acı bir itiraftır. Şahsımla ilgili operasyonları yapanlar yine aynı kişilerdi. İsimlerini vermeyeceğim çünkü taltif olur.

28 Şubat öncesi bazı kurumlar darbe gerekçelerinin oluşması için çirkin eylemlerin içine girdiler. Kubalı, İÜ’de Anayasa Profesörü olarak 27 Mayıs darbesinin hukuki zemini için çalışanlardan biri. Bu şahıs hem 27 Mayıs öncesi ve sonrasında bir hukuk adamına yakışmayacak şekilde demokrasinin askıya alınması için rolünü iyi oynadı, vazifesini gayet iyi yaptı.

Bu zattan üniversite yıllarında ders almış olan ama tabi istisna Burhan Kuzu da bir hatırasını nakletti. Bu zat Burhan hocamızı merhum Menderes ve iki bakanını kast ederek ‘çocuk biz onları katlettik’ itirafında bulunuyor. Aslında bu adam kendisi idam zanlısı Bunları yargılamak gerekirken CHP Genel Müdürü öve öve bitiremiyor.

SENDEN BİR ŞEY OLMAZ

Bugün bir hukukçuyu dinledik. Onunla ilgili değerlendirmeyi yarın kapanışta yapacağım. Anayasa profesörüymüş. Ne olursan ol. Eğer sen bunu sindirememişsen, doğru düzgün konuşmuyorsan, dürüst olmayan ifadeler üzerine inşa ediyorsan senden bir şey olmaz. Kusura bakmayın.

Bunlarda saygı yok.

Bir yere davetlisiniz. Yasal olarak konuşma yapamıyorsunuz. Danıştay Başkanı 25 dakika, bu beyefendi 1 saat konuşuyor. Konuyla ilgili değil baştan aşağı siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre tatmin. Çıkar cübbeni. Siyaseti seviyorsan çıkar cübbeni.

Herkes orada. Bir kısım da şakşakçılar var. Onlar da alkışlıyor. Onlarla da tatmin oluyor. Tahammül tahammül. Sen bir saat konuşacaksın.

Bu millet seni dinlemeye mecbur mu? Böyle bir şey olabilir mi? Van’la ilgili tamamen yalan bir ifade kullanıyor. Van’da kiracılara ev vermedik. Bir defa konuyu iyi öğren. Van’da 18 bin konut yaptık. Öncelikli olan ev sahiplerinin konutlarını vermek. Artan konutları sattık.

Kiracılardan konut sahibi olmak isteyen olursa gider TOKİ’den alırlar. Zaten kirada oturuyordu, şimdi yine kirada oturur. Biz kimseyi açıkta bırakmadık. Orada hükümetimizi utanmadan sıkılmadan yargılıyorsun. Gel bir sor bakalım. Buraya neler yapıldı. Gitmiş konteynırı gezmiş. O konteynırın oraya gelmesi bile önemli bir adımdır.  

Bugün de bir tiyatroyu Danıştay’da seyrettik. Danıştay Başkanı gayet dört dörtlük bir konuşma yaptı. Eleştirilerini edep, adap içinde verdi. Yeri geldi kendilerini de eleştirdi. Arkadan bu çıkıyor bir saat konuşuyor. Bu edebe adaba sığmaz. Bunlar devlet protokolünden de bihaber.

PENSİLVANYA'YA DA ÇATTI

Pensilvanya’daki zat 12 Eylül’ün darbeci generallerinin hızır gibi yetiştiğini söylüyordu. Ne zamandan beri cennetten yer parselleyip dağıtmaya başladın ya. 17 ve 25 Aralık’ta da bu zat darbe girişimine dahil oldu. Teknik nakavt diyor ya. Hakim de kiralayacaksın diyor. Kendisi diyor. İddiaların üstünü örtmüyor, peşini bırakmıyoruz. Biz bunların inlerine kadar gireceğiz. Bu ifadeden dolayı dava açmış. Açmışsa tam istikamet üzereyiz.

Tertemiz hayat şeridimizin üzerinde hiçbir leke bırakmayacağız. Ak ile kara ortaya çıkacak. Muhalefetin çirkin tavırlarına rağmen görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Özellikle gençler dinlesin. Gençler sokağa döküldüler tahrik edildiler 12 Eylül’de. Aynı karanlık el herkese silah veriyordu. Birbirlerine kurşun sıktırıyorlardı. Hürriyet şehidi verilen kurbanlardan bahsettim. Çevre, sokak için, ağaç için sokağa çıktığını zanneden bunu bilsin lütfen.

Bizzat CHP, bizzat İsmet İnönü iftiralarıyla gençler sokağa çıkarılıyordu. 1 Mayıs’ta da bunu yaptılar. Kameraların önünde. Biri de geldi TOMA’nın önüne yattı. Polise taş attılar.  Polis gerçek mermi kullandı diyor yalan söylüyor.  Ölümlere zemin hazırlayacaktı. Elinde gösterdiği mermiler patlamamış kullanılmamış mermilerdi. Bu kadar cahil ve yüzsüzler, yüzü kızarmıyor.

Danıştay’da konuşan zat 1 Mayıs’a gidiyor. Sanane 1 Mayıs’tan. Kadıköy Meydanı'nı söylemiyorsun, orada bir olay olmadı onu niye söylemiyorsun. Derdiniz emek bayramını kutlamak değil sadece terörize etmek. Bu kutlamayı yapmayın demedik ki, size yer gösterdik. Sen nasıl hukuk adamısın ya.

Bütün bunlara rağmen bekledikleri ilgiyi Taksim’de bulamayınca rezil oldular. Meydanlarda yakıp yıktıklarıyla kaldılar. İftiraların benzerlerini Menderes’e attılar. Kars’ı, Ardahan’ı Ruslar'a sattığını söylediler iftira attılar. Aynı şeyleri yapıyorlar.

27 Eylül’de 300 gencin kıyma makinelerinden geçirilip hayvanlara yem yapıldı diye yalan söylediler. Yalan attılar, tutmadı. 5 tane Hürriyet şehidi gösterdiler. Tanktan tanka atlarken öldü, biri darbe esnasında yanlışlıkla ateş alan silahla ölmüştü. Bu 5 kişiyi 27 Mayıs’tan sonra reklam ettiler
Bu CHP sandıktan çıkamaz, ne yaparsanız yapın çıkamayacaksınız. İşte Gezi'de yaşananları hatırlıyorsunuz.

Bu ülkede öyle medya kuruluşları var ki, öyle siyasetçiler var ki onlar için en iyi genç ölü gençtir. Onlar dirileri değil ölüleri severler. Çok iyi bilirler bunu yapmayı. 30 yıl boyunca bu malum medya, malum siyasetçiler ölüm üzerinden rant elde etmek istediler. İşte bu 23 Nisan’da güya dağa kaçırılan çocuklar var ve bunların bir çoğunun annesi feryat ediyor.Bize yakarışta bulunuyor…Bölücü terör örgütünün böyle bir derdi var mı?

Oradan geçiniyorlar çünkü…Utanmadan sıkılmadan bizi diktatör olmakla, demokrasi düşmanı olmakla itham ettiler.

Gidin 27 Mayıs öncesine bakın. Bize ne söyleniyorsa hepsi merhum Menderes’e de söyleniyor. Aynı kelimelerle, aynı manşetler nasıl taaruz etilerse bize de öyle taaruz ediyorlar. CHP özgürlüklerin düşmanıdır. Medyaya en ağır baskıları uygulayan CHP’dir. Her zaman CHP’dir. Bu ülkenin tarihinde tek bir diktatör vardır, CHP’dir. CHP şu anda tarihi rolünü oynuyor şu anda. Bu algı operasyonlarına boyun eğmeyiz. Bazı ülkeler medyada özgürlük yok diyorlar.

usura bakmayın siz kendi ülkenize bakın. Türkiye en çok gazetesi olan ülke. Sizin ülkenizde manşetten başbakana küfür etsinler de, eleştirsinler de görelim. İngiltere liderinin gezip gezip basın özgürlüğünden şikayet ettiğini gördünüz mü? Bir tane itiraz duydunuz mu?

İngiltere’de bir öğretmen hakaret ettiği için hapis cezasına mahkum edildi. Kimse kusura bakmasın. Burası bir muz cumhuriyeti değildir. 



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku