Gündem:
HÜKÛMET SOMA'YI ABLUKA ALTINA ALDI
HÜKÛMET SOMA'YI ABLUKA ALTINA ALDI

Soma abluka altında


Soma'da hüzün yerine öfkeye bırakırken, ilçedeki dayanışmanın kendilerine yönelik tepkiyi örgütlemesinden çekinen hükümet bölgeyi abluka altına aldı. İlçeye giden yollarda "polis noktaları" oluşturuldu. Hatta TOMA'lar karayollarına indi. Izmir -Manisa yönünden ilçeye gelişi tutan polise kent çıkışının Sabuncubeli bölgesinde TOMA eşlik etti.

Polis, acıyı paylaşmak ve dayanışma için Soma'ya gelenleri engellemeye çalıştı. Ilçeye gelen tüm araçlar durduruldu. Araçlardaki herkesin tek tek kimlik kontrolü yapıldı. "Sakıncalı" oldukları düşünülenler geri çevrildi. Özellikle "toplu" seyahat edenler, ilçeye sokulmadı. Girişte bekletildi. polisler, geri çevrilenlere "valilik kararı" gerekçe gösterildi.

İlçe merkezinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişiyle birlikte başlayan "fiili olağanüstü hal" devam etti. İlçe halkının görmeye alışık olmadığı çevik kuvvet ekipleri güvenlik noktaları oluşturdu. Özellikle Istanbul, Ankara ve Diyarbakır'dan gelen çevik kuvvet ekipleri bölgelerinde yaşattıkları şiddeti ilçeye taşıdı. Önceki gün TOMA'yla tanışan Soma'da kömür kokusuna biber gazı kokusu karıştı. Önceki günlerde camları kırılan AKP İlçe Binası'nda güvenlik önlemlerinin en üst seviyede olması ve polisin tutumu gözlerden kaçmadı. Bu tutum ablukanın ne için oluşturduğunun ip uçlarını verdi.

Ablukanın devamı, facianın yaşandığı madendeydi. maden çevresinde güvenliği asker sağladı. Ilk günlerde ocağın başında bekleyen madenci yakınları bölgeden uzaklaştırıldı.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku