Gündem:
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İzmir'in Konak İlçesi, Alsancak Mahallesi, Şair Eşref Bulvarı’ndaki 32 iş yerinin bulunduğu iş merkezinin ikinci katında yer alan Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na saat 11.05’te silahlı saldırı yapıldı. O.G. isimli kişi, tabanca ile ateş ederek parti görevlisi Deniz Poyraz’ı katletti. Saldırgan gözaltına alındı.

SİLAHLI PAYLAŞIMLAR YAPMIŞ

O.G.'nin sosyal medyada ‘Kin yuttum kan kusturacağım' yazılı silahlı fotoğraflar paylaştığı görüldü.

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞTİ

Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. 

Saldırgan O.G.’nin (27) emniyette verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı. O.G.’nin, sorgusunda, “Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim ardından da teslim oldum” dediği öğrenildi.

İfadesinde binada kaç kişi bulunursa bulunsun öldürme niyetiyle içeriye girdiğini söylediği öğrenilen saldırganın sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlarıyla tartışmalar yaşadığını belirttiği aktarıldı.

“KİM OLSA ATEŞ EDECEKTİM”

Saldırganın ifadesinde “PKK'dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleşiyoruz. Bina çevresine birkaç kez keşif için gittim. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm. Oraya PKK'lıların gittiğini bildiğimden herhangi bir ayrım yapmayacaktım. Kim olsa ateş edecektim. Silahımda olan 10 mermiyi de ateşledim” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

* 17/06/2021 tarihinde Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Binasına silahlı bir kişi girerek parti binasındaki bir çalışanı silahla vurarak öldürdüğü bilgisinin alınması üzerine derhal soruşturma başlatılmıştır.

* Bu kapsamda iki Cumhuriyet Savcımızın ve bir Başsavcı Vekilimizin kolluğa verdiği talimatlar doğrultusunda soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır.

* Olay şüphelisi O.G. suçta kullanılan suç eşyası silahla beraber olay yerinde yakalanmıştır.

* Maktule D.P.'nin ölü muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması talimatları verilmiş ve olay mahallindeki delillerin toplanması amacıyla olay mahalli güvenlik altına alınmıştır.

* Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir.

SALDIRI SONRASI İLK FOTOĞRAFLAR

HDP il başkanlığında bir kişinin öldüğü olay sonrası polis ekipleri inceleme yaptı. İl başkanlığında camların kırıldığı ve duvarlardaki tahribat görüntülendi.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
HdpIzmirDeniz Poyraz
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku