Gündem:
İGC'den 'İPEK GRUBU OPERASYONU'NA TEPKİ

İGC'den 'İPEK GRUBU OPERASYONU'NA TEPKİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Koza İpek Grubu'na yönelik polis baskınıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye tıpkı 12 Eylül dönemindeki gibi güne ne yazık ki yeni bir utanç verici baskınla uyanmıştır. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'intikam' duygusuyla yapılan halkın arasına kin ve nefret tohumları eken bu baskını ve medyaya yönelik tüm algı operasyonlarını kınıyoruz" dedi.

Baskını zaten olmayan basın ve ifade özgürlüğüne yönelik öldürücü bir darbe olarak niteleyen Başkan Dikmen, demokrasi ve basın özgürlüğünün ağır bir darbe daha aldığını söyledi. İpek Medya Grubu'na yönelik baskının, 'siyasi iktidarın kendinden olmayanı bitirmeye yönelik utanç verici hamlelerinden biri' olduğunu savunan Dikmen şu görüşleri dilegetirdi;

"Bu baskın muhalif yayın yapan tüm basın kuruluşlarına yönelik bir gözdağı verme girişimidir. Türk medyası Abdülhamit Dönemi'nde bile yaşanmayan sansür girişimleriyle karşı karşıyadır. Ancak gözünü kin bürüyenler, medyayı susturmaya çalışanlar şunu bilsin ki; özgür medya asla susmayacak, asla susturulamayacak. Bütün bu yaşananlar karşısında kör, sağır, dilsizi oynayanlar da gelecek de birer utanç abidesi olarak anılacaktır. İpek Medya Grubu'na yönelik baskını kınıyor, hiç yaşanmasaydı dediğimiz bu utanç verici girişimden bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz."

Dikmen, erken genel seçimler öncesinde yapılan baskının halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçmek ve muhalif medyaya 'ayar' vermek amacı da taşıdığını belirterek, her ne gerekçe üretilmeye çalışılırsa çalışılsın demokrasi ve basın özgürlüğüne yönelik bu saldırının halka ve dünyaya açıklanamayacağını sözlerine ekledi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku