Gündem:
İHSANOĞLU'nun İFTARINDA SİLAH SESİ
İHSANOĞLU'nun İFTARINDA SİLAH SESİ

İhsanoğlu'nun katılacağı iftarda kavga çıktı

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Ayvansaray'da katılacağı iftar yerinde kavga çıktı. İhsanoğlu’nun koruma polisi havaya tek el ateş açtı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Eyüp ziyaretinin ardından, iftar için MHP’nin Fatih İlçe Teşkilatı’nın Ayvansaray Surdibi’ndeki çadırına geldi. Buradaki Hz. Kab Camisi’ni gezmek istedi.

Bu sırada, İhsanoğlu’nun yanına yaklaşmaya çalışan vatandaşları koruma polislerinin uzaklaştırmak istemesi üzerine çıkan ve MHP’lilerin de karıştığı tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. İhsanoğlu’nun koruma polisi havaya tek el ateş açtı. MHP yöneticilerinin araya girmesiyle olay yatıştırılırken, İhsanoğlu aracına binerek olay yerinden ayrıldı.

MHP İl Başkanı Mehmet Bülent, “Ekmeleddin Bey memurdan şikayetçi olacağını söyledi” dedi.

İHSANOĞLU'NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun olay üzerine yazılı bir açıklama yayınladı. İşte İhsanoğlu'nun açıklaması;

"İstanbul Eyüp'teki halkın sofrasında iftar etmek için bulunduğumuz Hazreti Kab Camii avlusunda açıklama yaparken üzücü bir olay yaşandı.

Bu talihsiz olayın ardından güvenlik ekipleri bulunduğumuz alandan çıkmamızı söyledikleri için ağız tadıyla iftar edemeden bölgeden ayrıldık.

Olay ne kadar tatsız da olsa, kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı.

Hepimize geçmiş olsun.

Dileğim odur ki, demokrasimizin en güzel, en coşkulu anlarından olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bize yakışacak biçimde huzur ve sağduyu ile geçsin. Bu konuda güvenlik güçlerimize ve olası tüm provokasyonlara karşı milletimizin kadim şuuruna güveniyorum."
 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku