Gündem:
İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞLAR

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞLAR

Türkiye’nin sınırları açmasından sonra mültecilerden bir kısmı Yunanistan'a geçerken, Avrupa çirkin yüzünü göstermeye başladı.

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından “terör örgütü“ olarak takip edilen aşırı sağcı “Özdeş Hareket“ (IB) isimli Neonazi grubunun birçok üyesi, Midilli Adası'na geçti.

Almanya ve Avusturya'dan, “aşırı sağcı bir dergiye yazdıkları için” gazeteci kimliği altında Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçen grup, mültecilere saldırdı.

Mültecilere saldıran grubun içinden bazı kişiler teşhis edildi ve aralarında Almanya'da adam yaralamaktan ceza almış olan Neonazi Mario Müller'in de olduğu belirlendi. Müller, Alman aşırı sağcı Milliyetçi Demokrat Parti (NPD) taraftarı ve Özdeş Hareket’in liderlerinden birisi.

İDLİB'TEN KURTULDU, ONLAR BULDU

Midilli'deki aşırı sağcı Yunanlar da, neonazilerle birlikte hareket ediyor ve göçmenlere birlikte saldırılar düzenliyor.

Aşırı sağcılar tarafından saldırıya uğrayıp kanlar için kalan Ahmas Hassan (22), Alman ırkçıların elinden ağır yaralı olarak kurtulabildi.

Aşırı sağcıları, Yunan polisinin desteklediği belirtiliyor. Göçmenlere saldıran Mario Müller ile arkadaşı Jonathan S. de çıkan kargaşada hafif şekilde yaralandı.

Bazı Yunanlar, “Ya yüzerek Ada'dan ayrılırlar ya da Neonazileri üzerlerine göndermeye devam edeceğiz“ dedi. Neonazi grubundan yapılan açıklamada, “Bu adada, antifaşist diye anılan fareler var“ denildi. Midilli'deki bazı gruplar da, aşırı sağcıların Yunanistan’ın yanında bulunmaktan memnun olduklarını dile getirdi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku