Gündem:
İRAN DEPREMİ VAN'I VURDU 

İRAN DEPREMİ VAN'I VURDU 

İran'ın Hoy kentinde saat 08:53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem'in ardından Van Başkale'ye bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler'de hasar oluşurken, 3'ü çocuk 8 vatandaş da hayatını kaybetti. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53'te merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem Türkiye’de Van ve Hakkari'de de şiddetli olarak hissedildi.

Deprem sonrası Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İran’ın Hoy kentinde meydana gelen deprem sonrası Başkale ilçemizin Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallesinde hasar meydana gelmiştir. AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi" denildi.

İçişleri Bakanı Soylu ise İran'daki depremin ardından Van'da iki köyde 4'ü yetişkin 3'ü çocuk 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Soylu 5 kişinin de yaralı olarak hastanelere ulaştırıldığını belirtirken "AFAD ekiplerimiz Van Özpınar köyüne ulaştı, diğerlerine ulaşmak üzere. Enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu belirtiliyor" ifadelerini kullandı.



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
VanDepremAfadEnkaz
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku