Gündem:
İŞÇİLER MİTİNGE ZORLA GÖTÜRÜLÜYOR
İŞÇİLER MİTİNGE ZORLA GÖTÜRÜLÜYOR

İşçilerin zorla mitinglere götürülmesi uygulamasını engellemek için CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Rahmi Aşkın Türeli ve CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin tarafından tarafından verilen teklif reddedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Aralık 2013 tarihinde yaptığı Manisa mitinginde sarı baretleriyle dikkat çeken Somalı maden işçilerinin, ücret, tehdit ve şantajla mitinge götürüldüklerini ilk kez gazetemiz 1 Ocak 2014'de Mete Kızık imzalı haberle kamuoyuna duyurmuştu.

Soma maden katliamı sonrasında  da gündeme gelen işçilerin zorla mitinglere götürülmesi uygulamasını engellemek için CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Rahmi Aşkın Türeli ve CHP  Ankara Milletvekili  İzzet Çetin tarafından   tarafından verilen teklif reddedildi. 
 
Taşeronlaşmayla ilgili yasanın, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında, 1/921 esas no’ lu tasarının 15. maddesi ile değiştirilmekte olan 20.6.2012 tarih ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 4. maddesine eklenilmesi istenen  fıkra,  AKP oylarıyla reddedildi. Teklife göre “ Hiçbir işçi, işveren yada alt işveren tarafından siyasi bir partinin mitingine toplu halde götürülemez. Bu konuda teşvik  ya da müeyyide uygulayamaz” maddesi eklenmesi önerilmişti.

Yasa değişikliği önerisinin reddedilmesi üzerine Çam”" Soma’da maden ocaklarında çalışan işçilerin, eşi AKP’den aday olan Genel Müdür tarafından sırf iktidara ve başbakana, tabiri caizse yağ çekmek adına baretleri ile zorla mitinglere götürüldükleri bilinmektedir.

Gitmeyen işçiler ise cezalandırılmakla tehdit edilmişlerdir. CHP olarak bu konuda ileride yaşanacak başka olumsuzlukların önlenmesi adına Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Komisyon Başkanlığı’na bir önerge sunduk. Ekte iletmiş olduğumuz önergede de görüleceği üzere talebimiz AKP Milletvekilleri tarafından reddedilmiştir. Bu önemli konudaki değerlendirmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku