Gündem:
IŞİD ROKETLERİ KİLİS'i VURDU!
IŞİD ROKETLERİ KİLİS'i VURDU!

IŞİD'in fırlattığı en az 8 roket mermisi Kilis'e düştü

Suriye'de IŞİD tarafından ateşlenen en az 8 Katyuşa roketi mermisi, sınırı aşarak Kilis'e düştü. Olayda bir vatandaş hayatını kaybetti, iki vatandaş da yaralandı. Kilis milletvekili Hilmi Dülger, "Bölgede okullar tatil edildi" dedi.

Suriye’de IŞİD tarafından ateşlendiği belirlenen çok namlulu Katyuşa roketatarına ait bir merminin, Kazım Karabekir mahallesinde yerleşim merkezine düşmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirirken en az biri ağır iki kişi de yaralandı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında Kilis’e 8 kadar Katyuşa mermisi düştü. Mermilerin çoğunluğu boş araziye düşerken bir Katyuşa mermisi Kazım Karabekir mahallesinde yerleşim yerine isabet etti. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara bir kişinin öldüğünü, biri ağır olmak üzere en az iki kişinin de yaralandığını açıkladı. Askeri kaynaklar, yerel makamların yaptığı açıklamanın dikkate alınmasını söyleyerek, ölü ve yaralı sayısını doğruladı.

TSK ANINDA KARŞILIK VERDİ

Aynı kaynaklar, düşen mermilerin Katyuşa roketatarına ait olduğunu belirterek, mermi izinden atışın IŞİD mevzilerinden yapıldığının tespit edildiğini söyledi. Belediye Başkan Kara, halktan dışarı çıkmamasını isterken, askeri kaynaklar olaydan sonra sınırda konuşlu Türk topçu birliğinin IŞİD mevzilerinin Fırtına obüsleri ile vurmaya başladığını açıkladı. 

Yetkililer, sabah saatlerinde de Türkiye tarafına bazı taciz atışları yapıldığını ve bunlara karşılık verildiğini söyleyerek, “Kilis’e Katyuşa mermilerinin düşmesinden sonra IŞİD’e verdiğimiz karşılık çok yoğunlaştı. Bölgedeki tüm IŞİD mevzileri aralıksız topçu ateşine tutuldu. IŞİD’in topçu atışından dolayı kayıp verdiğini değerlendiriyoruz” dedi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku