Gündem:
İSRAİL BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRDÜ
İSRAİL BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRDÜ

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'nin doğu mahallelerine yönelik saldırıların devam ettiğini ifade ederek, "Saldırılar sırasında kameraman Halid Hamed (25) ile sağlık görevlisi Fuad Cabir (28) yaşamını yitirdi" dedi.

Cabir ve Hamad'ın görevleri başında iken hayatlarını kaybettiğine dikkati çeken Kudra, "Sağlık görevlisi Cabir, ölü ve yaralıları bölgeden çıkarmaya çalışırken ambulansı hedef alan saldırıda yaşamını yitirdi. Hamed ise Gazze'nin doğu mahallelerinde görüntü almaya çalışırken, üzerinde basın mensubu olduğunu belirten koruyucu yelek olduğu halde uğradığı saldırıda yaşama gözlerini yumdu" diye konuştu. Gazze'de savaşı görüntüleyen gazetecilerin bulunduğu araca roket isabet etmiş; uzun yıllar savaş bölgesinde hizmet eden Hamid Shehab isimli gazeteci hayatını kaybetmişti.

Filistin Gazeteciler Birliği, yaptığı yazılı açıklamada, basın mensubunun öldürülmesini kınayarak, Hamed'in bölgede sadece gazeteci kimliği ile bulunduğunu ifade etti. Açıklamada, İsrail'in bölgedeki katliamı, dünyaya duyuran gazeteci ve basın mensuplarını hedef aldığını kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı da saldırılarda sağlık personelinin hedef alınmasını kınayarak, insan hakları ve hukuk kurumlarından duruma acil şekilde müdahale etmelerini talep etti.

İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 400 kişinin yaralandı. İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmış, Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçmişti.

İsrail: "Sorumluluk gazetecilere ait"

İsrail Savunma Bakanlığı'nın "herhangi bir ölüm ve yaralamalı olaya maruz kalmaları halinde tüm sorumluluğun kendilerinde olacağının" kaydedildiği bir form imzalattığı, kimi yabancı gazetecilerin bu nedenle ülkeden ayrılmaya çalıştığı belirtiliyor

İsrail'in gazetecileri "tehdit etmesi"nin ardından bazı yabancı gazetecilerin ülkeyi terk etmek için Erez Sınır Kapısı'nda beklediği belirtildi.

Bölgedeki yabancı gazeteciler, İsrail Savunma Bakanlığı'nın Gazze tarafına geçmek isteyen tüm yabancı gazetecilere, "herhangi bir ölüm ve yaralamalı olaya maruz kalmaları halinde tüm sorumluluğun kendilerinde olacağının" ifade edildiği bir form imzalattığını ifade etti.

Gazeteciler, sosyal paylaşım sitelerinde, kimi yabancı basın mensuplarının bu nedenle, ülkeden ayrılmaya çalıştığını yazdı. Bu çerçevede, gazeteci, sivil toplum kuruluşu mensupları ve Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinden oluşan bir grubun, Erez Sınır Kapısı'nda beklediği kaydedildi.

Öte yandan İsrail'in bugün Gazze'nin Şecaiyye Mahallesinde düzenlediği saldırılarda, bölgede görev yapan kameraman Halid Hamed (25) hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku