Gündem:
İSTANBUL'da MOSSAD OPERASYONU

İSTANBUL'da MOSSAD OPERASYONU

Gazze'de sahadaki durumdan önce Amerikan basınında geçtiğimiz ay İsrail Ulusal İstihbarat Teşkilatı Mossad’a yönelik çok dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştı. O iddiaya göre “Mossad, aralarında Türkiye'nin de olduğu bir dizi ülkede Hamas yöneticilerine suikast hazırlığı yapıyor. Talimatı da Netanyahu verdi” ifadeleri kullanılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise iddialar sorulduğunda “Böyle bir yanlış yaparlarsa bedelini çok ağır öderler” demişti. Son gelişmeler de Türkiye’nin bu konuda bu ihtimale karşı yoğun bir çalışma içinde olduğunu ortaya koyuyor. Zira, 8 ilde Mossad operasyonu düzenlendi ve 34 şüpheli gözaltına alındı. 

33 olan gözaltı sayısı şu an itibariyle 34’e çıkmış durumda ve bu operasyon neticesinde 46 kişiye de adli işlem gerçekleştirildi. Bu köstebek operasyonu önemlidir. Filistinli özellikle de Türkiye’deki Filistinli aileleri gözetleyen, takip eden ve aldıkları verileri, bilgileri de Mossad elemanlarına ileten önemli bir yapıydı. Hatta bir Filistinli aktivistin takip edilip kaçırılması gibi bir eylem planları da vardı. Bu operasyonla beraber bu eylem planı da önlenmiş oldu. İlginç bilgiler var aslında burada. Hani dedi ya 33 kişi gözaltına alındı. Mossad’ın bu 33 kişiyi kariyer sitelerinden özellikle uygun kişileri seçtikleri belirtilmiş mesela. Mesela bilgisayar yazılımcısıysa o kişiyi kariyer sitesinde seçiyorlar, onu Avrupa’ya davet ediyorlar ve orada kendisinden birtakım iş ve işlemler talep ediyorlar. Mesela ne yapıyorlar? Diyorlar ki sahte bir site kur, yalan haber üret, bu faaliyetleri onlarla yürütüyorlardı para karşılığı. Hatta insanların kendi ülkelerine ihanet ettiği imajı doğmasın diye yüklü miktarlarda yine paralar veriyorlardı. Hatta Mossad bu para trafiğinin ortaya çıkmasını engellemek için de parayı fiziki olarak teslim ediyordu kişilere. Bu noktada paranın fazla olmasından dolayı Türkiye’ye gelirken dikkat çekeceğinden dolayı özel düzenekli çantalarla teslim etmişler. Operasyon kapsamında o paraların da bir kısmı ortaya çıkartıldı. Bilgi toplama, araştırma, fotoğraf çekme, hedef araştırması, GPS cihazı yerleştirme, aynen bu casus filmlerindeki gibi bir sistem. Elde ettikleri tüm bilgi ve verileri Mossad’a gönderiyorlardı. Böylesine önemli bir casus, köstebek şebekesine karşı operasyondu bu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku