Gündem:
İSTANBUL'DA YENİDEN KAR, METEOROLOJİDEN ART ARDA UYARILAR
İSTANBUL'DA YENİDEN KAR, METEOROLOJİDEN ART ARDA UYARILAR

Marmara Bölgesi için yapılan uyarının ardından, İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Kentin özellikle yüksek yerlerinde etkili olan kar nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor. Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'da kar kalınlıklarının 5-25 cm civarında olacağını söyleyerek vatandaşları uyardı. Kar yağışının aralıklarla pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca, yurt genelinde hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısında aşırı soğuk havanın etkili olacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentin bugünden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini duyurdu. 

'KAR KALINLIĞI 25 CM OLABİLİR'

Yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre, İstanbul'un bugün yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklendiği belirtildi. Meteorolojik verilere göre, İstanbul il genelinde kar kalınlıkları değişik yerlerde 5-25 cm civarı olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm devam ediyor.

ZAMAN ZAMAN TİPİ ŞEKLİNDE YAĞACAK

Açıklamada, "Kar yağışının zaman zaman rüzgarın etkisiyle tipiye dönüşeceği tahmin edilirken, sürücülerin ve sömestr tatiline gidecek vatandaşların araç kullanırken takip mesafelerini korumaları, aşırı hız yapmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları önem arz etmektedir" denildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapıyor.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısında aşırı soğuk havanın etkili olacağını duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlarının beklendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer -15 derecenin altı, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara'da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıklarının görülmesinin beklendiği belirtildi.

İÇ KESİMLERDE -15 GÖRÜLECEK

Meteoroloji'den hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısı için yapılan hava tahmini şöyle:

"Mevsim normallerinin altında sıcaklıkların görüldüğü ülkemizin, bugün öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine gireceği ve sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. Hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer -15 derecenin altı, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara’da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. Aşırı soğuk havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkemizde etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava ile yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları görüleceği tahmin edildiğinden aşırı soğuk hava ve kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kuvvetli buzlanma ve don, tarımsal faaliyetin yapıldığı bölgelerde zirai don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

EGE'DE FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın rüzgarın sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de fırtına (6-8 kuvvetinde), akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına (7-9 kuvvetinde) şeklinde esmesinin tahmin edildiği belirtildi. Fırtınanın Kuzey Ege'de pazar günü sabah saatlerinden, Güney Ege'de pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisinin kaybetmesi bekleniyor.

Batı Akdeniz'de ise don ve denizde kuvvetli fırtına uyarısı yapan uzmanlar, Antalya ve Muğla'da, 23 Ocak'ı 24 Ocak'a bağlayan geceden itibaren, 27 Ocak'a kadar sıcaklıkların sahil kesiminde sıfır ila sıfırın altında 3, iç kesimlerinde ise sıfırında 6 ila 11 dereceye kadar düşeceğine dikkat çekti. 

Batı Akdeniz'de bu geceden itibaren kuzeybatıdan esmeye başlayacak rüzgar, yarın 7-8 kuvvetinde (60-80 km/saat) fırtına, 24 Ocak Pazar günü ise 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtına, 25 Ocak Pazartesi gece saatlerinde etkisini kaybedecek.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku