Gündem:
İSTANBUL'DA SİLAHLI ÇATIŞMA:
İSTANBUL'DA SİLAHLI ÇATIŞMA:"EL KAİDE"
Operasyonda biri komiser 2 polis yaralandı; biri kadın 2 şüpheli de yaralı olarak yakalandı

Ümraniye'de, El Kaide'ye bağlı IŞİD örgütü üyelerine yönelik olarak akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada yaralanan 2 kişinin karı-koca olduğu ortaya çıktı. Olayda biri komiser 3 polis de hafif yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adem Yavuz Caddesi, Armağan Sokak'ta bulunan Topçu Ailesi'ne ait eve baskın düzenledi. Evden polise ateş açılması sonucu, Komiser Yusuf Yavuz Alemdar ile polis memurları Mustafa Ulukuş ve Cengiz Hüsamettin Yılmaz yaralandı. Çıkan çatışmada, evde bulunan Kenan Topçu (34) ile eşi Elif Topçu (24) da yaralı olarak yakalandı.

Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Kenan Topçu, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Kalçasına kurşun isabet eden eşi Elif Topçu da aynı hastanede tedavi altına alındı. Çevik kuvvet ekipleri, hastane önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Polisin, baskın yapılan evde İhsan Topçu adlı şüpheliyi gözaltına almak istediği, ancak bu kişinin Suriye'de olduğu öğrenildi. Olay sırasında Topçu çiftinin 1,5 yaşındaki kızları Zühre'yi dolaba sakladıkları öğrenildi

POLİSLERİN DURUMU İYİ

Çatışmadan sonra Komiser Yusuf Yavuz Alemdar ile polis memuru Mustafa Ulukuş Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, diğer polis memuru Cengiz Hüsamettin Yılmaz ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. 2 polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. 

EMNİYET'TEN RESMİ AÇIKLAMA

İlk resmi açıklama, saat 22.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:
"Bugün akşam saatlerinde Ümraniye Topağacı Mahallesi, Armağan Sokak üzerinde Terörle Mücadele Şubesi unsurlarımızın şüpheli şahıslara yönelik operasyonu sırasında, 3 meslektaşımız hafif şekilde yaralanmış olup, tedavileri Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca, konuyla ilgili olarak terör örgütüne yönelik yapılan bu operasyonda, çıkan çatışma sonucu 2 şüpheli şahıs da yaralı olarak ele geçirilmiştir."


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku