Gündem:
İŞTE AÇILA AÇILA GELDİKLERİ NOKTA!
İŞTE AÇILA AÇILA GELDİKLERİ NOKTA!

Erdoğan'dan Demirtaş'a çok sert yanıt!... 'Terbiyesizce...'


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Saray" konusundaki sözlerini kastederek, "Kendi üzerindeki karanlık bulutları dağıtmaya çılışıyor" dedi.

Pekin'de Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, bir gazetecinin, Demirtaş'ın, "Suruç katliamını Saray'a bağlı özel gladyo örgütü yaptı" sözlerini anımsatması üzerine, "Terbiyesizce ifadedir" dedi ve Cumhurbaşkanlığı makamının bu seviyeye düşürülmemesi gereken bir makam olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Bu şahıs, 6-7-8 Ekim katliamının baş sorumlusudur; bugüne kadar dokunulmazlık zırhı altındadır. Zaten abisi malum dağda yetişmiş ve halen de dağda olan birisidir. Kendisi de fırsatı bulunca herhalde oraya gider. Ağzından çıkanı kendisinin duyması gerekir. Kendi üzerindeki karanlık bulutları dağıtmaya çalışıyor. Haddini bilsin" dedi.


ERDOĞAN: "ÇİN İLE ARAMIZDAKİ DIŞ TİCARET AÇIĞI SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22 milyar dolara ulaşan Çin ile Türkiye arasındaki dış ticaret açığının sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.


Çin'de Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nin Türkiye-Çin İş Forumu'ndan konuşan Erdoğan, Çin'in, Almanya ve Rusya'dan sonra Türkiye'nin üçüncü büyük ticaret ortağı olduğuna dikkat çekerek, "Çin ile ticaretimizde 2002 yılında 1.24 milyar dolar olan açık bugün 22 milyar dolara çıktı. Bu rakamın dengeli ve sürdürülebilir bir hale kavuşturulması için beraberce çaba göstermemiz gerekir" dedi.

Erdoğan, bu konuyu Çinli yetkililer ile değerlendirdiklerini vurguladı.


Çin'in Türkiye'de yapacağı yatırımların iki ülke arasında dış ticaret açığını kapatma açısından büyük önem arz ettiğini belirten Erdoğan, "Biz kolaylaştırıcı her türlü adımı atmaya hazırız" dedi.

Erdoğan, döviz kuru baskısından kurtulmak için de adım atmalarını gerektiğine dikkat çekerek, "Yuan ve lira ile ithalat ve ihracatı yapmamız gerekiyor ve bunu da etraflıca görüştük" dedi ve ekledi:

"Hazine ve Çin Kalkınma Bankası arasında imzalanan mali işbirliği anlaşması ülkemizde gerçekleştirilecek büyük çaplı projeler için finansman kaynağı sağlayacak. Çin Merkez Bankası'nın Türk borçlanma araçlarından yararlanmaya başlaması, Merkez bankası'nın da Çin tahvil ve bono piyasasında yatırım yapmak için başlattığı süreç sevindirici gelişmelerdir."

Erdoğan, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda özellikle enerji sektörüne büyük yatırımlar yapacağını ve bu çerçevede üçüncü nükleer santral projesinin gündemlerinde olduğunu belirtti.

Türk şirketlerin de Çin'de enerjide yatırım konusunda istekli olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ülkemizde özel nitelikli bölge kurulması için hukuki ve teknik nitelikli çalışmalar sürdürülüyor" dedi. 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÇİN’DE 35 BİN CAMİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK" 

Çin'e resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin İslam Derneği temsilcilerini Pekin’de konakladığı otelde kabul etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeden sonra Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çin'de 35 bin cami ve 40 bin din görevlisinin bulunduğunu öğrendiklerini söyledi.

"Bize verdikleri rakamlar gerçekten umut verici" diyen Erdoğan, söz konusu derneğin Diyanet İşleri Başkanlığı ile sürekli irtibat halinde bulunduğunu belirtti ve ekledi:


"Tabi şunu kendilerine de çok açık net bir şekilde söyledik. Aranızdaki birlik beraberliği aynı şekilde ülkenin kendi içindeki birlik beraberliğe de yansıtmanız çok çok isabetli olacaktır. Ve bu konuda da onların bunun idrakinde olduğunu gördüm.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, büyüyen ve güçlenen Çin'de Müslümanların yerinin de bununla doğru orantılı olarak yükselmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku