Gündem:
İTİRAZ ETTİ, 4 OYLA SEÇİMİ KAZANDI
İTİRAZ ETTİ, 4 OYLA SEÇİMİ KAZANDI

Oyların yeniden sayılması üzerine MHP’li aday Mustafa Avşar 4 oy farkıyla belediye başkanı seçildi.

Sav Beldesi’nde 30 Mart yerel seçimlerinde mevcut Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Şahin, 1129 oy alarak yeniden belediye başkanı seçildi. 2 bin 654 seçmenin bulunduğu Sav Beldesi’nde 1126 oy alan MHP’li aday Mustafa Avşar, seçimi 3 oyla kaybetmesi üzerine bugün İl ve Merkez Seçim kurullarına itiraz etti. Seçim kurulunun itirazı kabul etmesiyle oylar yeniden sayıldı. Sayım sonunda Mevcut Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Şahin’e 1125 oy çıkarken, MHP’li aday Mustafa Avşar’a ise 1129 oy çıktı. Bu sonuçla 4 oy fazla alan MHP adayı Mustafa Avşar, Sav Beldesi’nin yeni belediye başkanı oldu. 

USULSÜZLÜK İDDİASI

İlk sayımda AK Parti’li adaya 1129 oyun çıktığını belirten Mustafa Avşar, kendisine ise 1126 oy çıktığını hatırlattı. Oyların yeniden sayılmasıyla sonucun lehine değiştiğini kaydeden Mustafa Avşar, “Seçimi 4 oy farkla ben kazandım. Ben bu seçimleri rahatlıkla ve farkla kazanacaktım. Ancak maalesef beldemizde ikamet etmeyen kişiler, aylar öncesinde buradaki boş evlerde oturuyorlarmış gibi gösterildi. Hatta bir evde 3 – 4 kişi ikamet ediyor gösterildi. Böylece, AKP haksız yere en az 200 oy aldı. Seçimi bu usulsüz yolla 3 oy farkla kazandı. Biz de bu haksızlığa itiraz ettik. Sonunda hak yerini buldu ve ben 4 oyla seçimi kazandım” dedi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku