Gündem:
İZMİR GÜNE DEPREMLE UYANDI

İZMİR GÜNE DEPREMLE UYANDI

Ege Denizi’nde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’in yanı sıra Manisa'da da hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem sonrasında uzman isim Prof. Dr. Şükrü Ersoy özel bir kanalın canlı yayınına bağlanarak depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Oldukça hissedilebilir bir deprem. Büyük ihtimalle bu önemli bir deprem olmayabilir. Kuşadası Körfezi'nde önemli bir enerji boşalmıştı 2020'de, belki bu deprem onun artçısı bile olabilir. Eğer kara üzerinde olsaydı, belki farklı bir yorum olabilirdi. Büyük ihtimalle 2020 depremlerinin artçısı olabilir. Müstakil bir deprem de olabilir. Yıkıcı etkisi olabileceğini düşünmüyorum" dedi.

Ersoy, "O bölgedeki faylar büyük değil. Kuzeydeki bu deprem için kesin bir yorum yapmak da kolay değil. Bundan sonraki artçılara bakmak lazım. 5.1'in de kendi içinde artçıları olacak" ifadelerini kullandı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku