Gündem:
İZMİR MERKEZLİ BÜYÜK 'PARALEL OPERASYONU'
İZMİR MERKEZLİ BÜYÜK 'PARALEL OPERASYONU'

İzmir merkezli 18 ilde ’paralel yapı' iddiasıyla operasyon: "44 gözaltı"


"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında 3 merkez valisi, mülkiye müfettişi ve üst düzey polislerin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı. Bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu belirtilen listede 57 kişi olduğu öğrenildi.

İzmir merkezli 2012 yılında gerçekleştirilen "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına yönelik operasyonun ardından açılan davada yargılananların şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı.   

Bu kapsamda sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde 44 kişi gözaltına alındı. Listedeki 13 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi.          

Farklı kentlerde gözaltına alınanlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Organize Suçlardan Sorumlu Emmniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik ve Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakaya, ayrıca halen merkez valisi olarak görev yapan A.K, M.O, S.A, vali yardımcıları ve mülkiye müfettişi F.İ'nin de yer aldığı öğrenildi.     

Zanlıların, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasıyla ilgili soruşturmayı yürütürken kanuni yetkileri dışına çıktığı iddia edildi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku