Gündem:
İZMİRLİLER DARBEYE KARŞI TEK YÜREK OLDU

İZMİRLİLER DARBEYE KARŞI TEK YÜREK OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün de sokağa çıkma çağrısıyla İzmir’de binlerce kişi Konak Meydanında toplanarak darbe girişimini protesto etti. Meydana telefonla bağlanan Başbakan Yıldırım, “İzmir her zaman olduğu gibi, farkını ortaya koymuştur” dedi.

Türkiye’de yaşanan askeri darbe girişiminin ardından dün gece olduğu gibi bugün de İzmir’de vatandaşlar sokaklara döküldü. Kalabalık, Türk bayraklarıyla İzmir Valiliği önü, Konak Meydanı ve Saat Kulesi çevresinde toplanarak darbe girişimini protesto etti. Meydan kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar, ‘Darbeye hayır, ‘Eski Türkiye’de yaşamıyoruz’, ‘Burası Irak, Suriye, Mısır değil, Burası Türkiye’ sloganları attı. Sık sık tekbir getiren vatandaşlar, askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden polis ve vatandaşlar için hep bir ağızdan dua etti.

Geceki protesto gösterilerinde zarar gören İzmir’in tarihi simgesi olan Saat Kulesi’ne 'Darbeye Hayır' pankartı asıldı. Ayrıca Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı telefonla arayan Başbakan Binali Yıldırım vatandaşlara hitap etti. Vatandaşlar Yıldırım’a 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' tezahüratlarıyla destek verdi. Yıldırım konuşmasında “Hepinize saygılar sunuyorum. Konak Meydanı’nda buluşan hemşehrilerime sevgilerimi gönderiyorum. İzmir, her zaman olduğu gibi farkını ortaya koydu. İzmir, milyonları sokağa dökerek farkını ortaya koydu. Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Demokrasiye sahip çıktınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku