Gündem:
JEFF FLAKE'den TÜRKİYE AÇIKLAMASI

JEFF FLAKE'den TÜRKİYE AÇIKLAMASI

“Rejimler değişebilir, ama coğrafya değişmez. O yüzden her zaman Türkiye çok önemli bir ülke olacak. Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor” ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye ile ilgi bu sözleri sarfetti.

Türkiye'nin süregiden savaşlardaki rolüne ilişkin Amerika'da MSNBC kanalının sorularını yanıtlayan Büyükelçi, arabulucu ve potansiyel garantör olarak Ankara'yı değerlendirdi.

“Türkiye, Ukrayna'nın destekleme konusunda harikaydı. Savaşta çok etkili olan dronları sağladı, Montrö Sözleşmesi’ni, Rusya savaş gemilerini Karadeniz'den uzak tutmak için kullandı. Bu, savaş için çok önemliydi. Şu anda bu denizde Ukrayna'ya destek vermek çok önemli.”

Amerikalı Büyükelçi, Türkiye'nin çok güçlü bir orduya sahip olduğunu söyledi, ABD'nin F-16 satışını olumlu bulduğunu kaydetti. “Daha sonra Kongre, Türkiye'ye 23 milyar dolarlık F-16 satışını hemen gerçekleştirdi ki bu Türkiye'nin birlikte çalışabilir durumda kalması için önemli. NATO'da bizim dışımızdaki en büyük orduya ve en büyük hava kuvvetlerine sahipler. Bu yüzden bu ilişki önemli.”

Türkiye'nin Rusya'ya yaptırım uygulamamasının stratejik anlamda gerekli olduğunu dile getirdi.

Gazze'de kalıcı barış için Türkiye'nin garantörlük talebini ABD'ye yineledi. “Yüzde 97'si Müslüman olan bir ülke tabi ki Filistinlilere karşı derin bir yakınlık duydukları açık. Garantör olarak hareket etmeye ve kalıcı bir barış için diğer bölgesel ortaklarıyla birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade ettiler.”



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
Jeff FlakeABDGazze
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku