Gündem:
KANDIRA F TİPİ CEZAEVİ MÜDÜRÜ SUİKAST SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
KANDIRA F TİPİ CEZAEVİ MÜDÜRÜ SUİKAST SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Kocaeli'de daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk bu sabah saatlerinde otomobilinde, yanından geçen bir başka araçtan kurşun yağmuruna tutuldu.

Ağır yaralanan Aktürk hastanede hayatını kaybetti.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, yaptığı açıklamada ''terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz' dedi.

Olay, İzmit’in Yeşilova Semti’nde trafik ışıklarında meydana geldi. Daha çok çete suçlularının kaldığı F Tipi Cezaevi’nin Müdürü İsmet Aktürk’ün içinde bulunduğu 06 BP 4679 plakalı aracın yanına yaklaşan 34 KGZ 76 plakalı otomobilden peş peşe ateş açıldı. Kurşunlardan 3’ü İsmet Aktürk’ün vücuduna isabet etti.   

Ağır yaralanan İsmet Aktürk’ü, aracın şoförü hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Burada ameliyata alınan İsmet Aktürk doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. 

İsmet Aktürk’e ateş açanların yakalanması için tüm ekipler seferber edildi.  

BAŞSAVCI KÜÇÜK: TERÖR ŞÜPHESİ VAR

Koceli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük olay ile ilgili Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada 'terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz' dedi. Başsavcı Küçük, İsmet Aktürk'ün daha önce görev yaptığı Osmaniye T Tipi Cezaevi'ndeki görevi nedeni 
ile bir sorun yaşadığını söyledi. Başsavcı Küçük konu ile ilgili bir takım bilgileri de elde ettiklerini kaydetti.

1 YIL ÖNCE GELDİ 

İsmet Aktürk, çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalıştı. Aktürk, yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli’ye tayini çıktı. İsmet Aktürk, Osmaniye’den önce de Konya ilinde Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda müdür olarak görev yapıyordu. İsmet Aktürk, 1 yıldır Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü olarak görev yapıyordu.

CHP’Lİ AKAR’DAN 'MAKAM ARACI' TEPKİSİ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, belde ve ilçe belediye başkanlarının bile birçok koruması ve son model zırhlı makam aracının olduğunu belirterek, "Böylesine hassas ve her gün tehdit alan bir infaz kurumunun müdürüne araç olarak hafif ticari araç verilmesi düşündürücü" dedi.

Haydar Akar, uzun yıllardır Türkiye’de yaşanmayan bir olayın Kocaeli’de yaşandığını belirtirken Kandıra  F Tipi Cezaevi’nin  mafya babaları ve terör suçlularının yattığı bir cezaevi olduğunu hatırlattı. İsmet Aktürk’ün makam aracı olarak kullandığı hafif ticari araca dikkat çeken Akar, "Bugün Türkiye’de belde ve ilçe belediye başkanlarının bile çok pahalı zırhlı makam araçları var. Böylesine  tehlikeli görev yapan bir cezaevi müdürüne tahsis edilen araç ise hafif ticari araç. Bununla pazara mal taşınmıyor. En tehlikeli suçluların kaldığı cezaevinin müdürü taşınıyor. Görevinden dolayı muhtemelen hemen her gün tehdit alan bir insan.  Ne yazık ki infaz memurları ve müdürlerinin korunmaları için bugüne kadar bir çalışma yapılmamıştır.  Bu artık devlet tarafından gözardı edilmemeli. Türkiye’ye ve ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

ADLİYE ÖNÜNDE HAZİN TÖREN

İzmit'te silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kandıra Cezaevi çalışanları ve Kocaeli Adliye çalışanları törene katıldı.

'KİMSEYE BOYUN EĞMEDEN GÖREV YAPIYORUZ'

Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük," Acımız çok büyük. Cezaevi Müdürümüz uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur. Kendisiyle yaklaşık 1 yıldır beraber çalışıyorduk. İyi insanlar maalesef çok yaşamıyorlar. Bizler görev yaparken ona buna boyun eğmeden görev yapıyoruz. Yasalara göre yönetmeliklere göre çalışıyoruz. Bu tür görev yapan arkadaşlarımızın ne tür şartlarda görev yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

EŞİ FENALIK GEÇİRDİ

Saldırıya uğrayarak öldürülen cezaevi müdürü İsmet Aktürk’ün Adliye önündeki cenaze töreni başladıktan bir süre sonra gözyaşları içerisinde eşi Gülay Aktürk, çocukları Mete Aktürk ve Ayşegül Aktürk adliye binası önüne geldi. Gülay Aktürk burada gözyaşlarına boğulurken 'Benim eşim ne yaptı?' diye feryat etti. Yakınları ve 112 ekipleri güçlükle sakinleştirmeye çalıştı. Kocaeli İl Müftü Vekili İlyas Özter dua okuduktan sonra cenaze aracına konulan Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün cenazesi memleketi Adana Tufanbeyli'ye gönderildi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku