Gündem:
KATAR FİNANSBANK'I DA CEBİNE KATTI!
KATAR FİNANSBANK'I DA CEBİNE KATTI!

Katarlı QNB Finansbank'ı 2.7 milyar euroya satın aldı

Türkiye’de bankacılık sektörüne ABank ile adım atan, ardından önce Boyner’e ortak olan sonra Digiturk’ü satın alan Katarlılar bu kez de QNB ile Finansbank'ı 2.75 milyar Euro'ya satın aldı.

Reuters'ın haberine göre Katarlı QNB, National Bank of Greece'in Finansbank'taki yüzde 99.81 payının tamamını 2.75 milyar Euro'ya satın aldı.

QNB tarafından yapılan yazılı açıklamada, satın alma işleminin iki bankanın yönetim kurulu ve Yunanistan Finansal İstikrar Fonu tarafından onaylandığı ifade edildi.

Açıklamada düzenleyici kurumlardan onayın ardından satın alma işleminin 2016'nın ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

KAP'A DA AÇIKLAMA YAPILDI

Finansbank'In Katarlılara satışı KAP'a da bildirildi.

KAP'a NBG'nin yaptığı açıklamayı aktaran Finansbank, satışa NBG'nin Finans Yatırım Menkul Değerler'de sahip olduğu yüzde 0.2 hisse, NBG'nin Finans Portföy Yönetimi'nde sahip olduğu yüzde 0.02 hisse ve NBG'nin Finans Leasing'de sahip olduğu yüzde 29.87 hissesinin dahil olduğunu belirtti.

ORTADOĞU VE AFRİKA'NIN EN BÜYÜK İKİNCİ BANKASI

QNB, 2014 itibariyle varlık açısından Ortadoğu ve Afrika'nın en büyük ikinci bankası konumuna yükseldi. 1964 yılında kurulan banka, şu anda 27 ülkede, 3 kıtada faaliyet gösteriyor. 

Bankanın sahipleri arasında Katar Yatırım Fonu ve özel sektörden isimler yer alıyor. 

Forbes dergisine göre QNB'nin piyasa değeri 36,7 milyar dolar olarak görülüyor. Banka, derginin Global 2000 listesinde de 381'inci sırada yer alıyor. 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku