Gündem:
KATO DAĞI'nda PKK'ya OPERASYON

KATO DAĞI'nda PKK'ya OPERASYON

Şırnak Beytüşşebap ilçesi İncebel dağları - Kato bölgesinde 52 gündür devam eden 'Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın' Operasyonu'nda bugüne kadar 14 terörist etkisiz hale getirilirken 1 terörist ise teslim oldu ve şu ana kadar teröristlerin kullandığı 107 mağara bulundu.

Önceki gün, İHA tarafından operasyon birliklerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 4 terörist Türk Hava Kuvvetleri tarafından icra edilen hava harekatı sonucunda etkisiz hale getirildi. Son 1 haftada ise bölgede teröristler tarafından kullanılan 10 mağara bulundu. Mağaralarda yapılan aramlarda çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda Beytüşşebap 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı tarafından İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017 tarihinden itibaren devam Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu kapsamında, dün İHA tarafından operasyon birliklerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 4 terörist Türk Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucunda etkisiz hale getirildi. Operasyon kapsamında bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 14, teslim olan terörist sayısının ise 1 olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen BTÖ mensubu sayısı 14, teslim olan BTÖ mensubu sayısı 1 olmak üzere toplam 15’e ulaşmıştır.
Operasyon bölgesinde 04-09 Haziran 2017 tarihleri arasında teröristler tarafından kullanılan 10 yeni mağara tespit edildi. Bölgede tespit edilen mağara sayısı 107'ye ulaştı. 04-09 Haziran 2017 tarihleri arasında yeni tespit edilen 10 mağara içerisinde aşağıda cins ve miktarı belirtilen silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

1 adet M-16 silah, adet 14,5 mm. Zagros keskin nişancı tüfeği,1 adet 12,7 mm. Zagros keskin nişancı tüfeği, 26 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet mavzer silah, 86 adet kalaşnikof şarjörü, 4 adet m-16 şarjör, 11.106 adet çeşitli tipte mühimmat, 38 adet el bombası, 2 adet anti-tank mayını, 1 adet amonyum-nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, 96 adet büyük tüp, 50 adet küçük tüp, 10 bidon (650 lt) mazot ve çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Bölgede 52 gündür aralıksız devam eden operasyonda toplam olarak 782 adet muhtelif tipte silah, 422 bin 477 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku