Gündem:
KILIÇDAROĞLU BOMBALADI
KILIÇDAROĞLU CHP GRUP TOPLANTISINDA BOMBALADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Fezlekeler görüşülürken Meclis TV'nin yayında olmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Fezlekeler görüşülürken niye sansür getiriyorsunuz? Bunun sorumlusu, TBMM'yi yöneten kişidir. Yani Cemil Çiçek'tir. Parlamento'yu halka kapatmak diye bir şey olabilir mi? İnternetteki yayını engellemeye çalışıyorsunuz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bunlar aslında vergi ödüyorlar ama vergi dairesinden ödeyeceklerinden haberleri yok. Vergiyi paralel vergi dairesine Erdoğan'a yatırıyorlar. Elden nakit cash" dedi. 

Kılıçdaroğlu, "12 Şubat 2007 Kapıkule'de bir TIR yakalanır. 202 kilo eroin bulunur. Kapalı Çarşı'da bir döviz bürosu ile bağlantısı olduğu saptanıyor. döviz bürosunu işleten İranlı bir işadamı. 17 Aralık, sürecinin başlangıcı burasıdır" dedi. 

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan Kılıçdaroğlu, "İnandıkları davanın uğruna canlarını feda etiler. Hiç birisinin bireysel bir çıkarı yoktu. İdealler uğruna gittiler. Bu toplum onları asla unutmayacak. Rahmet diliyoruz. Onlar bu ülkenin dostları ve örneklerlerdir. 6 Mayıs'ta dar ağacına çıkanlar arkalarına hiç bakmadılar. Düşündüklerinden asla taviz vermediler. Onlar bizim demokrasi şehitlerimiz" dedi. 

"17 ARALIK, SÜRECİNİN BAŞLANGICI 12 ŞUBAT 2007’DE KAPIKULE'DE YAKALANAN BİR TIR"

Dün Meclis'te görüşülen fezlekelere değinen Kılıçdaroğlu, "17 Aralık'ı, 17 Aralık olarak görmemek lazım. Nasıl başladı acaba bu süreç? 12 Şubat 2007 Kapıkule'de bir tır yakalanır. 202 kilo eroin bulunur. Tabutların altına yerleştirilir. X- Ray cihazından saptanamaz. Bir köpek olayı aydınlatıyor ve eroini yakalıyor. Büyük rakam çıkınca olay araştırılıyor. Kapalı Çarşı'da bir döviz bürosu ile bağlantısı olduğu saptanıyor. Döviz bürosundan çok yüksek paraların kayıt dışı sirküle edildiği belirleniyor. Yargıca müracaat ediliyor Bunun üzerine dinleme kayıtlarına başlanılıyor. 17 Aralık, sürecinin başlangıcı burasıdır. Bakanlar, çocukları çıkıyor. 18 Nisan 2013'te olayı MİT de fark ediyor. Daha önceden de fark ediyor. Çünkü döviz bürosunu işleten İranlı bir işadamı. MİT, olayı görüyor. Olayın hükümete ulaştığını da görüyor. 18 Nisan 2013'te, Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne 3 sayfalık bir rapor koyuyor. Bütün olaylar dahil. Raporun sonuç bölümünde, Rıza Sarraf'ın ekonomi bakanı Çağlayan ve iç işleri bakanı Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması, söz konusu hususların hükümet aleyhine kullanabileceği değerlendirilmiştir. Aralık'a kadar tık yok. Rıza Sarraf da Mit tarafından izlendiği kaygısını taşıyor. Muammer Güler'i arıyor. 'Araştırdım kimse seni takip etmiyor. Meraklanma sana bir şey olmaz gerekirse ben senin önüne yatarım' diyor" diye konuştu. 

"BUNUN SORUMLUSU, TBMM'Yİ YÖNETEN CEMİL ÇİÇEK'TİR"

Fezlekeler görüşülürken Meclis TV'nin yayında olmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bütün seçim boyunca uyuyan vicdanlara seslendim. Fezlekeler görüşülürken niye sansür getiriyorsunuz? Bunun sorumlusu, TBMM'yi yöneten kişidir. Yani Cemil Çiçek'tir. Parlamento'yu halka kapatmak diye bir şey olabilir mi? İnternetteki yayını engellemeye çalışıyorsunuz" dedi. 

"ŞİMDİ BU TRT TARAFSIZ MI? İKTİDAR BORAZANLIĞI YAPIYOR"

TRT'nin parti yayın sürelerinde eşitlik ilkesini uygulamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi bu TRT tarafsız mı? İktidar borazanlığı yapıyor. Onun da hesabını soracağız. Gün gelecek hepsinin hesabını mutlaka soracağız" dedi. 

"FİRAVUNLARA ORTAK OLMAYIN VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN"

Kılıçdaroğlu, "Bakanlar konuştu. Ben isterdim ki o bakanlar konuşunca Türkiye'deki herkes izlesin. Onlara da sansür getirdiler. Yurttaşlara sesleniyorum: firavunlara ortak olmayın diyorum. Vicdanınızın sesini dinleyin. Emin olun dinlediğiniz gün, demokrasi kazanacak siz kazanacaksınız. 17 Aralık bize havuz medyasını da öğretti. Havuz medyasının başındaki bir ismin bir kamu bankasının başındaki kişiye telefon edip "Alo Süleyman iki milyon gönder paraları ödeyeceğim" diyor. Sonra bu Süleyman ödüllendirildi ve daha büyük bir kamu bankasının yönetim kurulu üyeliğine atandı" dedi. 

"ERDOĞAN'I DESTEKLEYEN İSİMLER İKTİDARIN GERİLEMESİ DURUMUNDA KORO HALİNDE KÜFÜR EDECEKLER"

Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Havuz medyasında çalışan dürüst insanlar da var. Tahammül edemedik diyorlar. T24'te bir arkadaşımız Star gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yapan biriyle röportaj yapmış şöyle diyor: "Kara propaganda gazete ve TV'lerin rutini halin geldi. Bu nedenle yıllarca sahiplenip görev yaptığım gazetede sorumlu gazetecilik yapma imkanım kalmamıştır. Başbakan'ın Berkin Elvan'ın annesini yuhalatmasını bilye çıkışını duyduğumda kanım dondu. İş çevreleri göbek bağı ile iktidara bağlı. Medya da yargı da bürokrasi de… Tayyip Erdoğan'ın hayallerindeki Türkiye'nin özeti de bu zaten. Şu an medyada Tayyip Erdoğan'ı destekleyen isimler iktidarın gerilemesi durumunda koro halinde Erdoğan'a küfür edecekler. Başbakan'ı kızdırmasın diye Cumhurbaşkanı Gül'ün bile sözleri sansürleniyor" diyor ve lanet olsun diyerek çalışmıyor. Havuz medyasında kalemini kiraya verenler var. Kirada otururken 10'larca daire sahibi olan kalemler var" diye konuştu.

"ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARININ FİYASKO OLDUĞU İKTİDAR TARAFINDAN DİLLENDİRİLDİ"

Kılıçdaroğlu, "17 Aralık ikinci olarak Ergenekon ve Balyoz davalarının nasıl bir fiyasko olduğunu iktidar tarafından dillendirilmesine neden oldu. 24 Aralık 2013'te, Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan şunu söylüyor: "Kendi ülkesinin ordusuna istihbaratına bankasına kumpas kuranlar" diyor. Düne kadar alkışlıyorlardı. 5 Ocak 2014 TBB başkanı sayın Feyzioğlu Başbakan'ı ziyaret ediyor bu davalarda sahte deliller var diyor. Gece kendisine randevu veriyor. Çıkışta Erdoğan şunu söylüyor: Metin Bey ile yaptığımız görüşme olumluydu. Yeniden yargılanma konusuna olumlu bakıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor ve bitmek üzere. Yeniden yargılamada bizim açımızdan sıkıntı yok. Elimizden geleni yapmak için hazırız" açıklamasında bulundu. 

"YAPILAN BÜTÜN TUTUKLAMALARDAN ONUN HABERİ VAR"

Başbakan Erdoğan'ın tutuklamalarla ilgili yaptığı konuşmalara değinerek Başbakan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs. Hani bitmek üzereydi. Amaç ne 17 Aralık'ı gölgelemek. Samimi değiller iki yüzlüler. Sözde Başbakan değil misin sen insanlar boşu boşuna içeride yatıyorsa neden olayın üzerine gitmiyorsun. MİT Müsteşarını savcı ifadeye çağırdı diye alelacele toplandılar kanunlar hazırlandı parlamentodan yıldırım hızıyla geçti ve MİT Müsteşarı savcıya gitmedi. Orada bu kadar hızlısın neden burada değilsin. "Balyoz davasını alelacele hallettiler" diyor. "Burada bir katakulli olduğu çok açık. Bu davalarda haksızlığa uğrayan çok sayıda insan var" diyor. Bunlardan biri eski bir istihbarat müdürü bir TV programında "kimin tutuklanacağından haberi vardı" dedi. Bu soruluyor Erdoğan'a. Verdiği cevap: A'dan Z'ye bunların hepsi yalan. Bunlar o kadar ahlaksız adi seviyesi ki, bunlar takviyeyi yalanı iftirayı leblebi çekirdek gibi yerler. Sen bir defa benimle hayatında kaç defa görüştün. Bir ya da iki defa görüştün. Ben senin yargı ile münasebetlerini bilen biriyim" diyor. Bu işlerde ne kadar tezgahtar olduğunu bilen biriyim. Bir başbakan bir istihbarat müdürüyle neden görüşür? İçişleri bakanı var, içişleri müsteşarı var emniyet müdürleri var görüşmüyorsun ama istihbarat müdürü ile görüşüyorsun. Çünkü nasıl bir adam olduğunu biliyor. Söyledikleri doğru. Yapılan bütün tutuklamalardan onun haberi var" ifadelerine yer verdi. 

KILIÇDAROĞLU MURAT ALBAY İÇİN YAZILAN ŞİİRİ OKUDU 

Balyoz tutuklusu Albay Murat Özenalp'in cezaevinde yaşamını yitirmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu süreç başladığından bu yana 13 kişi öldü. İlk ölen Kuddusi Okkır idi. Son olarak ise Murat Albay hayatını kaybetti. Arkadaşları Murat Albay için bir şiir yazmış" diyerek yazılan şiiri okudu: 

"Ama ölmek ile bitmeyeceğiz
Neden olanlar, sessiz kalanlar 
Hiçbir şey yokmuş gibi yapanlar 
Biliniz emin olunuz öldürmekle bitmeyeceğiz
Murat'ın kanı üzerinizde görüyoruz
Beyazda, mavide, hakide 
Biliniz öldürmekle bitmeyeceğiz." 

"SESİZ ÇIĞLIK EYLEMİNİ YAPANLARA SESLENİYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Sesiz Çığlık eylemini yapanlar, 'beklediğimiz tepki halktan niye gelmiyor' diye şikayet etmeye başladı. Onlara seslenmek istiyorum: "Halkı borçla teslim aldılar onun için destek vermiyorlar" dedi. 

"BORÇLANDIRIYORSUN SEÇİM ZAMANI DA SAKIN BAŞKA PARTİYE OY VERME FAİZ YÜKSELİR"

Kılıçdaroğlu, "Borçlandırıyorsun sonra teslim alıyorsun. Seçim zamanı da aman ha sakın başka partiye oy verme. Faiz yükselir. Borcunu ödeyemezsin. İstikrar bozulmasın. Dolar yükselir borcunu ödeyemezsin. Buradan bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum: ne dolar yükselir ne de faiz yükselir. Yeter ki sen bilinçli ol hesap sor" ifadelerine yer verdi. 

"REZA ZARRAB NE KADAR VERGİ VERDİ"

Kılıçdaroğlu, "Mart ayı vergi ayı listeye bakıyoruz. Bu iş adamları yok. havuzcular da yok. Türgevciler de yok. Bu paralar nerede? Bunlardan biri de Reza Zarrab. Ne diyordu, 'Türkiye'nin cari açığının yüzde 15'ni ben kapattım. Vergi ödüyorum' diyordu. Listede adı var mı? Ama güzel bir şey yaptım. Zarrab'ın ortak olduğu şirketlerin ne kadar vergi verdiğini çıkarttım" diyerek Zarrab'ın şirketlerinin ödediği vergi oranlarına ilişkin şu bilgileri aktardı: 

"Royal denizcilik 7 milyon 250 bin lira.
Royal Holding 360 lira. 
Volgan Gıda 1 milyon 346 bin lira. 
Safir Altın 1 milyon 907 bin lira.
Kameron 0 vergi.
Royal mobilya dekorasyon 0 vergi. 
Arca Otelcilik 0 vergi.
Havacılık şirketi 0 vergi." 

VERGİYİ PARALEL VERGİ DAİRESİNE ERDOĞAN'A YATIRIYORLAR "ELDEN NAKİT CASH"

Kılıçdaroğlu, "Bunlar aslında vergi ödüyorlar ama vergi dairesinden ödeyeceklerinden haberleri yok. Vergiyi paralel vergi dairesine Erdoğan'a yatırıyorlar. Elden nakit cash" dedi. 

"BİLAL'İN SAVCISI OLURSA SAYGI DUYMAM"

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrılmasını sert bir dille eleştirerek, "Bir tetikçi savcı vardı beni çağırmış. Aslında hiç üzülmedim de gülüp geçtim. Benim merak ettiğim bu savcıya diplomayı kim verdi. Cumhuriyet savcısına saygı duyarım ama Bilal'in savcısı olursa saygı duymam. Araştırdık kim şikayet etmiş diye bir hırsız şikayet etmiş. Hırsızın şikâyeti ile savcı mı devreye geçer?" dedi. 

"BENİM İFADEMİ ALACAKMIŞ BU SAVCI BOZUNTUSU"

Kılıçdaroğlu, "Deniz Feneri'ni hatırlıyorsunuz. Sonunda o savcıları çıkardılar. Burada da beni çıkaracağını sanıyor. Benim ifademi alacakmış bu savcı bozuntusu. Kim oluyorsun sen?" dedi. 

"BİR CUMHURİYET SAVCILARI VAR BİR DE ERDOĞAN SAVCILARI VAR"

"Bir Cumhuriyet Savcıları var bir de Erdoğan Savcıları var. Bir namuslu savcılar var bir de namussuzluğunu yazıp çizenler var. Ben o namussuzların hepsinden daha cesurum. Öyle bilsinler" ifadelerine yer verdi. 

"99 MİLYON 990 BİN 990 DOLAR PARA SANA SUDİ ARABİSTAN'DAN NİYE GELDİ DİYE SORMUŞTUM"

Kılıçdaroğlu, "Sormuştum bu TÜRGEV'e paralar nereden geliyor? 99 milyon 990 bin 990 dolar para sana Sudi Arabistan'dan niye geldi diye sormuştum. Cevap yok. Niye açıklamıyor, gelir gider tablosunu? İhbar ediyor beni şikâyet ediyor. Gün ola harman ola hesabını soracağız" dedi. 

"O SAVCIYA SESLENİYORUM: YANINA BİLAL OĞLANI DA AL YETMEZSE DAYISINI AMCASINI BABASINI AL GEL KARŞIMA"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kendi yandaşları gibi ürkeceğimizi zannediyorlar. Her Cumhuriyet Halk Partili bir Kuva-yi Milliyecidir. Her Cumhuriyet Halk Partili, göğsünde bir yürek taşır. Her Cumhuriyet Halk Partili, namusun timsalidir. Her Cumhuriyet Halk Partili, ödünsüz bir kahraman, yurtsever, bedel ödemeye hazır, inandığı yoldan geri dönmez. O savcıya sesleniyorum: Sen değil yanına Bilal oğlanı da al. Yetmezse, Bilal'i de al yanına. Yetmezse, dayısını, amcasını, babasını al gel karşıma" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri partililer tarafından ayakta alkışlandı.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku